Batman'da 18 ton atık toplandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında haziran ayında Batman'da 18 ton 316 kilogram atık toplandığı bildirildi.
Batman Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, projenin Ankara'dan başlamak üzere aşamalı olarak tüm Türkiye'de hayata geçirileceği belirtildi.
Açıklamada, "Projenin kamu kurum/kuruluşlarında, eğitim kurumlarında, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, dinlenme tesislerinde ve büyük iş yerlerinde uygulanması ve 2023 yılında tüm Türkiye'de uygulamaya geçilmesi hedeflenmektedir. 2019 yılı haziran ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 230 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup, haziran ayı için beyan edilen atık miktarı 18 ton 316 kg geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür." denildi.
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan 18 ton 316 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 243 ağacın kesilmesi önlendi, 62282 Kwh enerji tasarrufu, 2 ton 616 kg daha az sera gazı salındı, 400 metreküp su tasarrufu sağlandı, 65 metreküp depolama alanından tasarruf edildi."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 02KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 03OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 059 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 07“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 08AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0967 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 10GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 12BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 13TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 14ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 15BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok