
ÇATOM’da üretilen ürünler İstanbul’da satılıyor
Kadınların el emekleriyle ürettiği ne varsa bünyesinde toplayan, üretimin yapılabilmesi için gerekli her türlü desteği veren ÇATOM projesiyle Sason’lu kadınlar kendi emekleriyle ürettikleri ürünler pazardaki yerini aldı.
Sason ÇATOM’da kadınların el emeği göz nuru ürünleri bileklikler, kolyeler İstanbul, Beşiktaş Ortaköy’deki pazarda yerini aldı. ÇATOM Takı Tasarım kurs öğretmenlerinden Samet Taşdemir, “Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçemizin gelir modelini çeşitlendirmek gerekliliğinden yola çıkılarak hazırlanan bu projede, eğitimle yetkinlik kazandırma ve bunu üretime dönüştürmeye çalışılmaktadır. ÇATOM, bu çalışmaların merkezine kadını alarak faaliyete başladı. Özellikle tarım ve hayvancılığın dışında kalmış, ya da herhangi bir sebeple işini kaybetmiş kadınların istihdamına öncelik tanıyarak, takı tasarımı ve üretimi yapılmaya başlandı.
ÜRÜNLER PAZARDA SATILIYOR
Alanında uzman eğitmenler tarafından takı tasarımı dersleri alan 80 kadın, daha önce hiç bilmedikleri bir alanda çalışmaya başlayarak, özgün mesleklerini edinmiş oldu. Ürettikleri ürünler başta Türkiye ve yurtdışı pazarlarda satılarak bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratılacak. Dolayısıyla; kadınlarımızın da kendi aile bütçelerine sağlayacakları katkıyı da göz ardı etmemek lazım. Şu anda üretilen ürünlerimizin çoğu batı illerinde bulunan pazarlardaki yerini aldı. Kadınlar daha da profesyonelleştiği zaman kendi ürünlerini buldukları pazarlarda ve sanal ortamda satabileceklerdir. Buda aile ekonomisine büyük katkı demektir. Burada kadınlar ürünlere hayallerini yaratıcılıklarını bileklikler ve kolyeler üzerine işliyor. Çok iyi ürünler ortaya çıkıyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok