Gözaltına alınan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran serbest bırakıldı
Duruşmayı izlemeye gelen HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da, kendisi hakkında da aynı mahkemede açılan başka bir dava nedeniyle Mahkeme Başkanının, "Ya dışarıya çıkacaksınız, ya da ifadeniz var, ifadenizi vereceksiniz" sözü üzerine, yargılandığı dava için ifade verdi.
MİLLETVEKİLİ ACAR BAŞARAN'I EŞİ SAVUNDU
Batman'da hakkındaki 3 ayrı dosyadan dolayı gözaltına alınan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ı mahkemede savunan avukatlar arasında eşi Hüseyin Başaran da yer aldı. Milletvekili Ayşe Acar Başaran serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Biz, 'Hayır' çalışması yaptığımız herhangi bir günde bizleri alıp buralara getiriyorlar. Bunun artık hukukla, adalet hiçbir ilgisi kalmadı. Er ya da geç bu yanlıştan bir gün dönülecek. Birkaç yıl sonra hukuk ve adalet tarihinin geçmişine bakıldığı zaman kara bir leke olarak görülecek. Bir milletvekili sabahın erkeninde evinde alınıp mahkeme salonlarına getiriliyor. Bir yandan da Batman'da il yöneticileri 'Evet'e çalışıyorlar. Bu 'Hayır' bir saldırıdır. Ama herkes umutlu olsun, hayır olacak, bu ülkenin demokratikleştirilmesi olacak. Herkes rahat olsun eninde sonunda kazanan biz olacağız" dedi.
HAKİM YA ÇIK YA DA İFADE VER DEDİ
Mahkemede kendi davasıyla ilgili ifade veren Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, "Ben Ayşe Acar Başaran'ın gözaltına alınması nedeniyle adliye geldim. Ancak, ilginç bir uygulama ile karşı karşıya ile kaldım. Bir davam ile ilgili hakimin 'Ya dışarıya çıkacaksın, ya da bir dosya ilgili ifade vereceksin' demesi üzerine ifade verdim" diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 03SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 04BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 05NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 06HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret
- 07SOSYAL MARKET’TEN 126 BİN KİŞİYE DESTEK
- 08TPAO Mükerrem Tural Voleybol Turnuvası başladı
- 09BATMAN’A DEVLET TİYATROSU KURULUYOR
- 10Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
- 11''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 12KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 13OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 14İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 159 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI




Henüz Yorum yok