
Suriye asıllı gelin sınırda mahsur kaldı
Batmanlı İbrahim Acar ile hayatını birleştiren Suriye asıllı Devlet El Halef Casım, babasını görmek için gittiği Suriye'nin Qamışlo kentinden resmi nikahı olmadığı gerekçesiyle sınırdan Türkiye'ye geçişine izin verilmiyor.
Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Devlet El Halef Casım isimli kadın 4 yıl önce Batmanlı İbrahim Acar ile evlenip yuva kurdu. Mutlu evlilikten Suriyeli Casım'ın bir çocuğu dünyaya geldi.
Suriye uyruklu gelinin babası rahatsızlanınca 2 yaşındaki çocuğunu Batman'da bırakıp Qamışlo'daki babasını ziyarete gitti. Resmi nikahı olmayan Casım, Türkiye'ye dönmek isteyince sınırda mahsur kaldı.
Gelinlerini Türkiye'ye geri getirmek için birçok girişimlerde bulunduklarını anlatan damat ve gelinin amcaları Hamza Acar, tüm girişimlerin sonuçsuz çıktığını, gelininin ve doğmamış bebeğinin hayatından endişe duyduklarını söyleyerek yetkililere seslendi.
Acar, "4 yıl önce yeğenim İbrahim, Devlet El Halef Casım ile evlendi. Şimdi 2 yaşında bir çocukları var. Gelinimiz ayrıca hamiledir. Resmi nikâhları için girişimlerde bulunmuştular ancak daha işlemler bitmemişti. Gelinimizin babası rahatsızlanınca Suriye'nin Qamışlo kentine gitti. Eşi ve oğlu Türkiye'dedir. Yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. 2 aydır Mardin Kızıltepe sınır kapısında mağdurdur. Kızıltepe kapısından değil Gaziantep sınır kapısına gitmesini istiyorlar. Suriye'nin çoğu bölgesinde savaş olduğu için Kızıltepe kapısından Gaziantep kapısına geçemiyor. Bunun için ailesi olarak gelinimizin Kızıltepe Sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapmasını izin verilmesini istiyoruz." dedi.
Yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını dile getiren Acar, şunları kaydetti: "Göç Dairesine dilekçe verdik, Mardin Valisinin yanına gittik ve birçok girişimlerde bulunduk ancak dilekçemizden bir sonuç çıkmadı. Bu konu hakkında yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. Gelinimiz 6 aydır Suriye'ye gitmiş ve 2 aydır Kızıltepe kapısında mahsurdur. Türkiye'ye geçmek istiyor, geçemiyor."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 02BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
- 03UYUŞTURUCU SEVKİYATINA BÜYÜK DARBE
- 04BAYINDIR’DA KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLDÜ
- 05BAŞKAN YILMAZ’DAN AMATÖR KULÜPLERE DESTEK ÇAĞRISI
- 06RUNKARA’DA PETROLSPOR RÜZGARI ESTİ
- 07ALTYAPI ÇALIŞMALARININ TAMAMLANDIĞI ALANLARDA YOĞUN MESAİ
- 08PETROLSPOR, LİGDE 7'DE 7 YAPTI
- 09SASON BALI 340 BİN LİRAYA SATILDI
- 10BATMAN’DA WİNN ALL GRUP GAYRİMENKUL HİZMETE GİRDİ
- 11VALİLİK KAVŞAĞINDA YENİ TRAFİK DÜZENİ
- 12“Yaşam İçin Pedal Çevir” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti
- 13Zabıta’dan SKT operasyonu!
- 14BATMAN’DA İLK KEZ NASA SPACE APPS CHALLENGE HACKATHONU DÜZENLENDİ
- 15İL BAŞKANI HÜSEYİN ŞANSİ “BATMAN’DAN GAZZE’NİN ÇOCUKLARINA SES OLUYORUZ”
Henüz Yorum yok