DEVA’DAN EĞİTİM AÇIKLAMASI
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, eğitim öğretim yılının son 2 yılının pandemiye denk gelmesiyle iktidarın bu alanda da sınıfta kaldığını belirtti.
2021-2022 eğitim sezonunun yüz yüze başlamasının önemine vurguda bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Son 2 yıldır tüm dünya pandeminin etkisi altında. Bu süreç en çok eğitimin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesini engelledi. Tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de okulların en son kapanan ve ilk açılan kurumlar olmasını, eğitimin hiçbir şart ve durum altında sekteye uğramamasını umut etmiştik. Ancak geride kalan süreçte iktidarın aldığı yanlış kararların faturasını da öğrencilerin ödediğinin farkındayız. Eğitimde atılan yanlış adımlar, sosyo-ekonomik gruplar arasında uçurumlara sebep oldu.
Özellikle uzaktan eğitim sisteminin plansız ve faydacılıktan uzak yapısı ile gelir adaletsizliğinin yoğun olarak bulunduğu noktalardaki erişim sorunu nedeniyle ülkemizdeki eğitim durumu içler acısı hale gelmiştir. Batman’ımızın merkeze bağlı birçok köyünde dahi şebeke sorunları yaşanırken, vatandaşlarımız evine ekmek almakta sorun yaşarken, uzaktan eğitim için gerekli teknolojik donanıma ulaşmak ve bu sistem için internet bağlantısı edinmek nasıl mümkün olacaktı? Pandemi başlarken birinci sınıfta bulunan çocuklarımız ise bu yıl 3’ncü sınıfa başladı. Eğitim yönetimi, telafi eğitimi ile ilgili pembe tablolar çizerken okullarımıza yaptığımız ziyaretlerde öğrencilerimizin neredeyse hiçbirinin düzgün bir telafi eğitimi almadığını gözlemledik.
Acilen gerekli müfredat, insan kaynağı, strateji ve bütçe belirlendikten sonra yüz yüze bir telafi eğitimi başlatılmalıdır. Aynı zamanda ülkemizdeki pandemi koşullarının daha da kötüleşmemesi için çocuklarımızın maskelerini takıyor olması, sınıflarda mesafeyi korumak, sınıf başına düşen öğrenci sayısını düşük tutmak ve özel çaba ile okulları son derece temiz ve hijyenik tutmak çok önemli. Okul ziyaretlerimizde İŞKUR üzerinden okullara alınan temizlik görevlilerinin ve özel olarak istihdam edilen güvenlik personelinin de henüz alınmadığı söylendi.
Covid-19 pandemisinin yaşandığı zorlu bir dönemde okulların temizliğini önemsemenin ve uyuşturucu bağımlılığının hızla arttığı bir ortamda okul önlerindeki güvenliği ihmal etmenin sonuçları ağır olacaktır. İktidarın liyakatsiz kadrolar ile doldurduğu kurumların tüm bu süreçleri başarılı bir şekilde gerçekleştirebilecekleri konusunda maalesef endişeliyiz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok