
Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de kurulan komisyonda yer aldı.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında TBMM’de kurulan komisyonda yer aldı.
Komisyonun ilk toplantısında konuşan Ekmen, sürecin başarıya ulaşması için kapsayıcı ve adalet temelli bir yaklaşım gerektiğini vurguladı.
“DAHA ÖNCE 13 KEZ DENENDİ, BU KEZ TAMAMLANMALI”
Devletin daha önce 13 kez örgütle görüşmeler yaparak silahlı mücadeleyi sonlandırma çabası içinde olduğunu hatırlatan Ekmen, “Türkiye’nin arabuluculuk tecrübeleri ve geçmiş süreçlerin muhasebesi dikkate alınarak daha sağlıklı bir yol haritası oluşturulmalı” dedi. Sürecin görünür hale gelmesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve DEM Partisi’nin katkılarına dikkat çeken Ekmen, Meclis’in de bu süreçte devreye alınmasının önemli olduğunu belirtti. Komisyonun görev alanının yalnızca eve dönüş yasasıyla sınırlandırılamayacağını ifade eden Ekmen, “Akademi, üniversite, sivil toplum ve toplumun geniş kesimlerinin sürece dâhil edilmesi şarttır” diye konuştu.
“GEÇMİŞİN TECRÜBELERİ KAYDA ALINMALI”
Ekmen, daha önce Meclis’te kurulan araştırma komisyonlarının raporlarının bu süreçte referans alınmasının önemine değindi. Yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü gibi konularda alınacak inisiyatiflerin toplumsal desteği artıracağını söyledi. Ekmen, reform paketlerinin ve siyasi partilerin demokratikleşme vaatlerinin komisyonun gündemine taşınması gerektiğini belirterek, bu sürecin Türkiye için yeni bir dönem başlatma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti. Komisyonun, güvenlik bürokrasisinin ihtiyaç duyduğu düzenlemeler ile halkın beklentileri arasında denge kurarak toplumsal desteği artırabileceğini söyleyen Ekmen, “Türkiye, kendi modelini üreterek barış ve demokrasiye katkı sunabilir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 02BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 03EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 04AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 05BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 06GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 07ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 08EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 09ORHAN DOYAN’DAN İLK KİTAP: “GÖNÜLLERİN EFENDİSİ”
- 10BATMAN’DA MEMURKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ HİZMETE BAŞLADI
- 11MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI DÜZENLENECEK
- 12BATMAN BELEDİYESİ’NDEN YENİ HİZMET KOLAYLIĞI
- 13ÜÇ DERNEĞİN PROJESİ KABUL EDİLDİ
- 14Batman Belediyesi’nden Kaçak Yapılaşmaya Sıkı Denetim
- 15SGK’DA ÜSTÜN BAŞARI BELGELERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Henüz Yorum yok