
KYK'nın topladığı yardımlar Halep'e gönderildi
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Batman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan, öğrenci, vatandaş ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği "Halep Bizimdir, Bizdendir, Bizlerledir" kampanyası kapsamında 250 kolilik yardım toplandı.
Yardımlar için yapılan törene KYK Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, KYK Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaettin Onur, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, öğrenciler ve Kızılay çalışanları katıldı.
Toplanan gıda ve giyim yardımlarının Kızılay aracılığıyla Suriye'nin Halep şehrine gönderileceği öğrenildi.
Konu hakkında bilgi veren Özperk, "Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü olarak Batman Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu ile Batman Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenci kardeşlerimizle beraber Türkiye genelinde Halep ve Halepliler için Kızılay işbirliğiyle yapılan yardım toplama kampanyasının finalindeyiz. İki gün önce Gençlik ve Spor Bakanı'mızın katılımıyla Gölbaşı'ndan ilk TIR'larımız yola çıktı. Türkiye geneli yaklaşık olarak 102 TIR yardım malzemeleri toplandı. Biz de Batman KYK olarak yaklaşık 250 koli yardım paketi hazırladık. Topladığımız yardımları Kızılay şube başkanlığımıza teslim edeceğiz. Yardımları Kızılay ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak." dedi.
Toplanan yardımları teslim alan Tezdiğ ise "Toplanan yardımlar Kızılay şubelerimiz üzerinden sınır kapısına sevk ediliyor. Bugün Batman KYK İl Müdürlüğümüzce toplanan 250 koli gıda ve giyim malzemesi Halep'e sevk edilecek. Bu gece aracımız Cilvegözü'ne varıp yarın da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 02Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 03BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 042 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 05REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 06BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 071 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 08MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 09Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 1019 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 11Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 12“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 13“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 14BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 15ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
Henüz Yorum yok