
Kantin işletmecileri, can suyu paketi istiyor
Kantinciler Federasyonu Batman İl Temsilcisi Sıddık Biçim, “Bağ-Kur primi, SGK, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti, kredi kartlarımız doldu taştı. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var” dedi.
Tüm Kantin Kafeterya Büfe Çay Ocağı ve Yemekhane İşverenleri Sendikası ve Türkiye Kantinciler Federasyonu Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Biçim, yaşadıkları sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Kantin işletmecilerinin nefes alamayacak durumda olduğunu belirten Biçim, okulların kısmen açılmasına rağmen kantinlerin kapalı olduğunu anımsattı.
Okulların açılmasına sevinemediklerini ifade eden Biçim, “Okullar açıldı, açılacak derken 13 Mart tarihinden itibaren kapalı olan okullar önce 30 Ağustos'ta açılacak dendi tekrar ertelendi. 21 Eylül'de açıldı ama sadece okul öncesi ve 1. sınıflar için seyreltilmiş şekilde okullar açıldı. İş yerlerimizi açabileceğiz diye sevinirken, bakanlıktan ucu açık bir şekilde kantinlerin kapalı kalması, açtırılmaması için yeni bir yazı geldi. Peki, kantinci ne yapacak?” diye sordu.
Ailelerinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma geldiklerini vurgulayan Biçim, “160 gün çalışıp 365 gün geçinen bizler bu süreçte, Bağ-Kur primi, SGK borcu, vergi borcu, elektrik, su, doğalgaz borçları birikti. Kredi kartlarımız doldu taştı, ödeyemez durumdayız. Ev kirası, mutfak giderleri de cabası. Kantin çalışanlarının ailelerinin sağlığı bozulma seviyesine geldi. Ailemizin ihtiyaçlarını karşılayamamak psikolojimizi bozdu. Ne yapacağımızı şaşırdık. 7 aydır çalışamıyoruz, gelir yok borç birikti. Anayasanın 173. Maddesi, esnaf ve sanatkârların korunması kanununda bu hak bize verilmiş. Devletten bize nefes aldıracak bir can suyu paketine ihtiyacımız var. 50 bini hibe geri kalanı bir yıl ödemesiz olmak üzere 100 bin TL devlet destekli krediye ihtiyacımız var.” diye konuştu.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok