
Batman halkının darbeye karşı nöbeti sürüyor
BATMAN /2016-07-19 02:27:28
Yaşanan darbe girişiminden bu yana Türkiye genelinde olduğu gibi Batman halkı darbe girişimine karşı meydanlara çıkarak, tepkilerini göstermeye devam ediyor.
15 Temmuz Cuma akşamı yapılan darbe girişiminin ardından dört günden beridir sokaklara dökülen Batmanlıların darbe karşıtı nöbeti sürüyor.
Batmanlılar, akşam saatlerinden itibaren Valilik önüne gelerek toplanmaya başladı. Turgut Özal Caddesinin Atatürk Parkı kavşağı ile eski Devlet Hastanesi kavşağı polis barikatı ile kapatıldı.
Darbe girişiminin gerçekleştiği akşamdan bu yana, darbeye karşı yekvücut olan Batman halkı, sabah namazına kadar nöbet tutuyor.
Valilik önünde kurulan platform önünde toplanan on binler, sık sık tekbirler ve sloganlar atarak darbe kalkışmasına tepkilerini gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerinin asıldığı alanda, Fethullah Gülen’in fotoğrafının bulunduğu cansız bir mankenin asılması eylemciler tarafından tekbirlerle karşılandı.
HÜDA PAR üye ve gönüllerinin yoğun katılım gösterdiği program, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar’ın açılış konuşması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla alanda duygulu anlar yaşandı. Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat’ın okuduğu birbirinden güzel ilahilere katılımcılar eşlik etti.
Seslendirilen ilahilerin ardından bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Alanda bulunan on binlere hitap eden Şimşek, “Sizler kardeşliğin destanını yazıyorsunuz. Düşmana bütün Müslümanların birlik olduğunu, beraber olduğunu, kardeş olduğunu, tek vücut olduğunu ve hep beraber izzetine sahip çıktığının fotoğrafını gösteriyorsunuz.” dedi.
Tarih boyunca zalimlerin, müstekbirlerin, kan içicilerin ve paralelcilerin olduğunu hatırlatan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tarih, zaman ve ortamlar değişti ama değişmeyen bir tek şey var, o da zalimlerin gerçek yüzleri, onlar hiç değişmedi, taklitleri hiç değişmedi. İşte bugünün paralelcileri de bize bunu dayatıyorlar ve diyorlar ki, ‘siz isteseniz de, istemeseniz de sizi biz yönetiriz.’ Siz istemediğiniz zaman sizi tankla, topla eziyorlar değil mi? Peki bunun çaresi nedir? Bunun çaresi birlik olmaktır, beraber olmaktır, kardeş olmaktır, omuz omuza olmaktır.”
“Bu birlikteliği tutabilseydik, İslam coğrafyası kan ağlamayacaktı”
Birlik içinde olan ümmete karşı hiçbir gücün galip gelemeyeceğini vurgulayan Şimşek, “Biz 15 Temmuz’da halkın, milletin ne kadar güçlü olduğunun canlı örneğini gördük. İstediği zaman tankları, uçakları, topları ve silahları etkisiz edebilecek güçte olduğunu gördük. Eğer bizler bu birlikteliği Cizre’de gösterseydik, Cizre’de yüzlerce gencimiz belki toprağa gömülmeyecek, bir şehir yok edilmeyecekti. Eğer bunu Şırnak’ta, Nusaybin’de gösterseydik, bugün memleketimiz bu hale gelmeyecekti. Biz bu birlikteliği Suriye, Mısır için gösterseydik, halkın gücünü eğer bir arada tutabilseydik bugün İslam coğrafyası kan ağlamayacaktı. Her zaman değerlerimize, inancımıza, evlatlarımızın geleceğine kasteden her kim olursa olsun bütün zalimlere karşı böyle omuz omuza olduğumuz zaman hiç kimse değerlerimizi bizden alamaz.” ifadelerini kullandı.
Batmanlılar, sloganlar atarak darbecileri protesto etmeyi ara vermeden sürdürüyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok