
Batman’da bin fidan dikildi
Batman’da “Bereket Ormanları” kapsamında Batı Raman Üniversitesi Kampüsü’nde Fidan Dikme Etkinliği düzenlenerek, bin fidan dikildi.
Fidan dikme etkinliğine; Vali Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Yardımcısı A. Vahap Asma, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum müdürleri ile üniversite öğrencileri katıldı.
Etkinlikte Vali Ahmet Deniz, öğrenciler ve her katılımcı birer fidan diktiler. Fidan dikiminin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Deniz, Batman’ın yüzde 27’sinin orman olduğunu söyledi.
Son 10 yılda da yaklaşık 2 buçuk milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Deniz, “Bunun yanında bir buçuk milyon da meyve fidanı dağıtmışız. Gönül Elçileri Bereket Ormanları kapsamında daha önce dikilen fidanlarımıza ek olarak ilk etapta 5 bin fidan dikeceğiz. Bu artarak devam edecek. Çünkü yeşil olmadan, ağaç olmadan doğayı düşünmek mümkün değil. Çünkü bu toprak bize atalarımızdan emanettir. Emanete nasıl bakmamız gerekirse gelecek kuşaklara da o şekilde devredeceğiz.” dedi.
Türkiye’nin her tarafının ayrı bir güzelliğinin olduğunu sözlerine ekleyen Deniz, tüm herkesi fidan dikmeye davet etti. Deniz, “Türkiye dünyada en fazla fidan diken ikinci ülkedir. Bu çok güzel bir şeydir. Bizde Batman il sınırları içerisinde dikilmesi gereken nerede uygun bir yerimiz varsa orada fidanı toprakla buluşturacağız. Arazilerimiz çok müsaittir. Herkes en azından kendi arazisine ağaç diksin. Göçmen kuşlara vakıf kurmuş bir medeniyetin temsilcisiyiz. Onun için daha fazla ağaç, daha fazla fidan diyoruz. Vatandaşlarımızı da fidan dikmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.
Batman Üniversitesi olarak her tarafı yeşillendirme yönünde bir misyon yüklendiklerini vurgulayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Her taraf yeşil olsun istiyoruz. Burada Ilısu Barajından sonra su yükselecek ve Batman Üniversitesi bir ada şeklini alacak. Dicle Nehri’ne kadar ağaçlandırmak istiyoruz. İnsanlarımıza da burada ağaç dikmeleri için 7 bin dönüm arazi üzerinde yer ayıracağız. Herkes ağaç diksin, ileride gelip burada piknik yapsın. Her tarafı yeşillik yapacağız. İnşallah Batman ağaca doyacak. En son en hava kirliliği olan şehirlerden birisi Batman. Dünya sıralamasında yer bulmuş. İnşallah bu yeşillendirmeden sonra bir nebzede olsun Batman’ın havasını temizlemeye de bu fayda sağlayacak. Üniversitenin kapıları açık. Herkes üniversiteye gelsin, ağaç diksin. Burada piknik alanları oluşturacağız. Millet gelsin, burada piknik yapsın, çoluk çocuğuyla eğlensin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok