
Çiftçiler bahar gübresi atıyor
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kırkat (Kirkate) köyünde çiftçiler, baharın gelmesi ve ekinlerin yeşermesiyle tarlalara gübre atmaya başladılar.
Sabahın erken saatlerinde tarlalara giden çiftçiler, yağışlar başlamadan önce gübre atma işlemini bitirmek istiyor. Bu yıl yağışlardan umutlu olduklarını belirten çiftçiler, bütün hazırlıklarını sürdürdüklerini söylediler.
Yaklaşık 20 yıldır çiftçilikle uğraşan Edip Turgut (36), gübreleme işleminden sonra 20 gün içerisinde yağmur yağmasını beklediklerini dile getirdi.
Yağışların olmaması durumunda ekinlerin yanma riskiyle karşı karşıya kalacağını ifade eden Turgut, "Baharda ve sonbaharda gübreleme yapıyoruz. Topraklarımız gübreye alışmış, gübreyle olmasa verim alamıyoruz. Gübre çok pahalı olduğundan azar azar atıyoruz. Sonbaharda 2, şimdi de 2 torba gübre attım. Baharın başında buğday ve arpa ekili tarlalara gübre atıyoruz. Mercimek ve nohut ekili tarlaları gübrelemiyoruz. Bunlara gübre atmaya gerek yok. Buğday ve arpayı gübrelemezsek taneleri çok ufak oluyor. Biçerler toplayamıyor ve verimi az oluyor. Gübrelediğimiz zaman boy verip verim alıyoruz." dedi.
Çiftçiye verilen desteğin artırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Turgut, "Mazot ve gübre desteğinin artırılması için Bakan Faruk Çelik ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün bu işe el atmasını istiyoruz. Bize verilen destek az miktardadır. Bu destekleri artırmalarını istiyoruz. Verilen destek artırılmalı ki bizler de çiftçi olarak bu topraklara bakalım. Gelirimiz çiftçilikledir. Başka hiçbir gelir ve işimiz yoktur." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok