
EKMEN'DEN TİSAN KOYU İÇİN ÇAĞRI;
EKMEN'DEN TİSAN KOYU İÇİN ÇAĞRI;
DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, doğasıyla Akdeniz’in incisi olarak anılan Tisan Koyu’nda yapılması planlanan projelere karşı bir açıklama yaparak, bölgenin ranta teslim edilmemesi gerektiğini vurguladı.
''TİSAN KOYU RANT HIRSINA KURBAN EDİLMEMELİ''
Tisan Koyu’nun, eşsiz doğal yapısı ve tarihi dokusuyla korunması gereken önemli bir değer olduğunu ifade eden Ekmen, son dönemde bölgede yürütülen yapılaşma ve imar çalışmalarına dikkat çekti. Ekmen, “Doğal sit alanı olan Tisan Koyu, halkın nefes aldığı, Akdeniz’in nadir kalmış güzelliklerinden biridir. Bu bölgeyi betonlaşmaya açmak, yalnızca doğaya değil, geleceğimize de ihanettir” dedi. Ekmen, kıyıların kamusal alanlar olduğunu hatırlatarak, “Tisan gibi alanlar tüm halkındır, belli çıkar gruplarının ya da şirketlerin değil. Buralar, kısa vadeli karlar uğruna yağmalanamaz” şeklinde konuştu. Yetkililere çağrıda bulunan Ekmen, Tisan Koyu’nda yürütülen her türlü imar ve inşaat faaliyetinin durdurulması gerektiğini belirterek, bölgenin ekolojik yapısının korunması adına kamuoyunu duyarlı olmaya davet etti.
Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in çağrısı, çevre gönüllüleri ve doğa savunucuları tarafından da destek bulurken, Tisan’da yapılması planlanan projelerin iptali için sosyal medya üzerinden kampanyalar başlatıldığı bildirildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok