
ELEKTRİKTE TRT PAYI ARTIK YOK
Elektrik faturalarında yeni dönem: TRT payı kaldırılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından "Önümüzdeki dönemde elektrik faturalarındaki, TRT payı ile Enerji Fonu Kesintilerini de kaldırma kararı aldık." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Enerjiyle ilgili yapılan yatırımları spinkolik anlatan Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırıldığını duyurdu.
.jpg)
Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklama da bulundu:
Bu yıl yüzde 8 artış gösteren elektrik talebini aldığımız tedbirlerle herhangi bir sıkıntıya meydan vermeden karşıladık. Avrupa'da doğal gaz fiyatları 2020 yılı başındaki 115 dolar seviyesinden geçtiğimiz ay itibariyle 1100 dolar hatta günlük piyasada 1500 dolar seviyesine kadar çıktı. Buna karşılık biz ülkemizdeki vatandaşlarımızın konutlarda tükettiği doğal gazı halen yaklaşık 150 dolardan veriyoruz.
FATURALARDAKİ TRT PAYI
Alış fiyatına göre baktığımızda doğalgazı hane halkına yüzde 76 indirimle vererek 50 milyar liralık sübvansiyon yaptığımızı söyleyebiliriz. Petrol fiyatları 2020 başında 80 dolar seviyesine, kömür fiyatları 270 dolar seviyesine kadar yükseldi. Eşel mobil sisteminde alacağımız vergiden fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduk. Bu yıl elektriği maliyetinin neredeyse yarısı düzeydeki faturayı vatandaşlara vererek 17 milyar liralık bir sübvansiyon yaptık.
Vatandaşlarımızın cebinden ilave meblağın çıkmasını önledik. Her vatandaşımıza yıllık 1500 TL'nin üzerinde enerji desteği vermiş olduk. Önümüzdeki dönemde TRT payı ile enerji fonu kesintilerini almama kararı aldık.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 02RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 03EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 04ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
- 056 AYDA 14 BİNİN ÜZERİNDE EVDE SAĞLIK ZİYARETİ
- 06AYAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 07SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
- 08Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 09BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 10AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 11BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 12BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 13TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 14Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 15KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
Henüz Yorum yok