
Kubbet-üs Sahra resmini çizdiler
Batman’da sokak duvarlarını gönüllü olarak boyayarak anlamlandıran bir grup kadın, bu kez de Filistin’de yapılan zulme ve katliamlara tepki göstermek amacıyla sokak duvarına Kubbet-üs Sahra resmini çizdi.
Batman merkez Kısmet Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar, işgal rejiminin Filistin’de başlattığı katliamlara karşı duyarlılıklarını göstermek adına çocuklar ile beraber Kubbet-üs Sahra resmini çizerek tepki gösterdiklerini söyledi.
Siyonistlerin Filistin’de yaptığı bombardımanlarda birçok çocuğun da katledildiğini belirten kadınlar, yetkililere seslenerek bu katliamın önüne geçilmesini istedi.
“Zulmü kınamak adına Kubbet-üs Sahra resmini duvarlarımıza çizdik”
Sokak Sanatları Derneği Başkanı Yıldız Tüzel, “Bombardımanların ve saldırılan durması için Batman Sokak Sanatları Derneğinden 4 ev hanımı ve çocuklar ile beraber Kubbet-üs Sahra remini 3 günde çizip bitirdik. Bizde buradan bu zulmü kınamak adına Kubbet-üs Sahra (Mescid-i Aksa’nın) resmini duvarlarımıza çizdik. Filistin’de çocuklar ölmesin ve katliamlar dursun diye çocuklarla beraber bu resmi çizerek tepkimizi dile getirmek istedik. Mescid-i Aksa’da olanlar herkesin vicdanen rahatsız olması gereken bir konudur. Filistin halkı ve Müslümanlar için çok üzülüyoruz. Bir an önce bu zulmün bitmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yıldız Tüzel
“Oradaki Müslümanların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik”
Kudüs’te bulunan Kubbet-üs Sahra resmini çizenlerden Hatice Yargı, “Halk olarak bir nebzede olsa tepki göstermek için mahallemizdeki duvara Kudüs’te bulunan Kubbet-üs Sahra resmini çizdik. 3 arkadaşımla beraber çizimimiz ve resmimizi bitirdik. Filistin’deki zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz. Yetkililerden de isteğimiz yaşanan bu zulmü durdurmalarıdır.” dedi.
İşgal rejiminin Gazze’deki çocuk katliamlarına tepki gösteren çocuklar da “Zulme hayır”, “Çocuklar ölmesin” yazılı pankartlar taşıdı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 02ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 038 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 04HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 05TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 06HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 08BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 09VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 10HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 11PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 13Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 14ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 15Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
Henüz Yorum yok