
"Sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirler alınmalı"
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, yazılı açıklama yaparak, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan 5 hemşire ile güvenlik personelinin, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramasına tepi gösterdi. Yalçın, bir an önce sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.
Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve çalışma koşullarının yanı sıra sağlık hizmeti sunumunda birçok kez şiddetle karşı karşıya kaldığını belirten Yalçın, sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarından kaynaklanan sorunların yanı sıra her an şiddete maruz kalma korkusuyla tükenmişlik sendromu yaşadıklarını kaydetti.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yalçın, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, aslında topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylem olduğunun bilinmesi gerekiyor. Her türlü zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde yapma gayretinde olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin izahı mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarken şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun engellenememesi büyük bir sorundur. Sağlıkta şiddetin engellenmesi adına şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, değerli halkımız ve yetkili kamu otoriteleri tarafından desteklenmesi çok önemlidir." dedi.
"Sağlık çalışanlarımızın şiddete uğramasını asla kabul etmiyoruz"
Hiçbir gerekçenin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin mazereti olamayacağını aktaran Yalçın şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarımızın şiddete uğramasını asla kabul etmiyor ve bu tür olaylara karşı her koşulda sağlık çalışanlarımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz; sağlık çalışanlarının canını yakan, görevini yapmaktan alıkoyan, evine sağ salim dönememe korkusu yaşayan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin önüne geçecek, bu tür olayların olmasını engelleyecek kalıcı ve etkin tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesini ve mevcut hukuki düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasını istiyoruz."
"Şiddet olayı son bulmalı"
Bölge Devlet Hastanesinde; ameliyathane, kan alma, ortopedi servislerinde görev yapan sağlık çalışanları ile yataklı servis önünde görev yapan güvenlik görevlisine yapılan sözlü ve fiziksel saldırıları kınadıklarını dile getiren Yalçın, bu tür şiddet olayların artık son bulmasını istediklerini belirtti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01
- 02VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 03BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 04SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
- 05YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0651 BİN AİLEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTİ
- 08“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 09Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 10DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 11Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 12“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 13ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 14ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 153 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
Henüz Yorum yok