
Vali Deniz basın mensuplarıyla vedalaştı
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Deniz, Batman’da görev yaptığı süre içerisinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, eğitim, spor, sağlık, turizm ve kültür alanında birçok yatırımın gerçekleştirildiğini ifade etti.
Deniz, “Yaklaşık 2,5 yıldır Batman’da görev yapıyorum. Görev sürem doldu ve Manisa Valiliğine atamamız yapıldı. Sizlerle sık sık bir araya gelerek, ilimizin sorun ve problemlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Sizlerin çalışmalarınızdan çok faydalandık. Özelikle belirtmek istiyorum. Batman’daki basın mensuplarının duruşunda ziyadesi ile memnunuz. Allah’a (celle celaluhu) şükür Batman çukur siyasetine pirim vermedi. Kendisinden uzak tutu ve terörden uzaklaştırdı. Her yıl da güzel şeyleri katlayarak gidiyor. Çok güzel bir ve geleceği olan şehirdir. Bu şehirde hizmet etmek bizim için bir onurdu, şereftir ve aynı şekilde bu sevdamız devam edecektir.” dedi.
“Tarihe sahip çıkmak lazım”
Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesine ve Batman’daki tarihi eserlere değinen Deniz, “Hasankeyf önümüzdeki yıl su tutulmasıyla birlikte tekrar turizmde canlılık olacak. Çünkü orası ana lokomotif butik bir şehir olacak ve Hasankeyf Kalesi tekrar turizme açılacak. Su sporları ve tarihi eserlerin taşınması çok önemli yatırımlardır. Hasankeyf dışında Batman’daki diğer tarihi eserlerimizin ayağa kaldırması konusunda arkadaşlarımızla emek verildi. Hazro Kalesi valiliğimizin imkânlarıyla yapıldı. Özellikle tarihi Gercüş Hükümet Konağının ihalesi yapıldı. Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıra Köprüsünün ihalesi yapıldı. Ayrancı (Dêraqira) köyünde bulunan Mor Kiryakus Manastırı DİKA’dan ihalesi yapıldı. Tarihe sahip çıkmak lazımdır. Çünkü turistler farklı şeyleri görmeye geliyor. Batman merkez sonradan yerleşim yeri olduğu için tarihi mekânlar pek yoktur. Yakın çevredeki tarihi alanlarımızın restoresiyle inşallah Batman çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.
Son olarak Batman’dan ayrılmanın zor olacağını belirten Deniz, konuşmanın ardından basın mensuplarıyla vedalaştı. Deniz, “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasının devamını dileyerek basın mensuplarına kitap hediye etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 02GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 03Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 04Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 05UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 06BAT-RAY TANITILDI
- 07ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 08BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 09HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 10TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 11BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 12Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 13BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 14HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 15HEDEF 3’TE 3!
Henüz Yorum yok