
Veliler okul müdürünü darp etti
Batman’ın Beşiri İlçesi Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin’in veliler tarafından saldırıya uğrayarak darp edildiği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin, dün okula gelen bir grup veli tarafından bilinmeyen bir nedenden dolayı saldırıya uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Şahin, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, yaşanan saldırıya tepki göstererek eğitimciye şiddetin son bulması gerektiğini belirtti.
Açıklamada, şiddet uygulayanlara yasal düzenlemelerin yapılması, cezaların caydırıcı olması gerektiğine vurgu yapıldı.
Açıklamada, "Pazartesi günü Beşiri ilçemiz Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin, okul bahçesinde kalabalık bir grubum saldırısına uğramıştır. İlme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Yürüttükleri onurlu mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; saldırı, darp gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı günleri yaşıyoruz." denildi.
"Eğitim çalışanları şiddet olaylarına maruz kalmaktadır"
Öğretmene saygı sorununun en temel meselelerden biri haline geldiği vurgulanan açıklamada, "Öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir. Eğitim çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu hazin durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Maalesef artık eğitim çalışanları birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşı savunmasız kalmaktadır. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesi, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesi gerektirmektedir. Görevi başında veya görevinden dolayı şiddete uğrayan eğitim çalışanlarına karşı şiddet uygulayanlara gerekli yasal düzenlemeler acilen yapılmalı ve caydırıcı cezalar verilmelidir." ifadelerine yer verildi.
"Eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır"
Şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiği belirtilen açıklamada, "Şiddet gibi konularda ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunların üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak artık bir zorunluluktur. Buradan hareketle, eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır diyor; sorunun çözümü için herkesi, elini taşın altına koymaya çağırıyoruz ve herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşımızın yanında olacak ve arkadaşımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak, eğitim çalışanlarına ve öğrencimize uygulanan şiddeti kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz." denildi
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 02GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 03Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 04Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 05UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 06BAT-RAY TANITILDI
- 07ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 08BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 09HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 10TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 11BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 12Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 13BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 14HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 15HEDEF 3’TE 3!
Henüz Yorum yok