SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI
İluh Devlet Hastanesi’nde hafta sonunda sağlık çalışanına yönelik saldırı sonucu açıklamada bulunan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaşanan olaydan utanç duyduklarını söyledi.
Başkan Dursun yaptığı açıklamada; “İlimizde, İluh Devlet Hastanesi’nde 04.03.2023 günü öğlen saatlerinde sağlık çalışanlarımıza yönelik menfur bir saldırı düzenlenmiştir. Elindeki kesici alet ile hastanenin Acil Servisine giriş yapan şahıs, Acil çalışanlarımıza elindeki kesici aletle hedef fark etmeksizin saldırmış ve olayda bir bebek hasta ile deneme bonusu güvenlik personeliniz yaralanmıştır. Öncelikle Batman sağlık camiası olarak yaşanan olayın bizleri derinden yaraladığını ve bu olaydan utanç duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Tüm olağanüstü şartlarda büyük bir özveri ile hizmet veren sağlık çalışanlarımızın mükafatı şiddet olmamalıdır. Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak bu saldırıyı düzenleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve çalışma alanlarımızın en kısa sürede huzur ve sakinlik alanlarına dönüşmesi için ne yapılması gerekiyorsa sağlık paydaşları olarak herkesi görev bilinciyle ortak çalışma ve mücadeleye davet ediyoruz. Maalesef ki bu saldırılar ne ilk ne de sondur. Sağlık hizmeti sunumunda sağlık personelimizin karşılaştığı sorunların başında gelen güvenlik ve şiddet olayları konusunda çıkarılan yasaların uygulanması noktasında idari ve hukuki yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sağlıksen ailesi, her zaman, her yerde ve her şart altında gece gündüz sahada, sağlıkçılarımızın yanında olmaya ve onlar için sesini yükseltmeye devam edecektir.
Ayrıca yeryüzünde herhangi bir canlıya yönelmiş şiddetin her türlüsüne sendikal ilkemiz olarak karşı durduğumuzun bilinmesini ifade etmek isteriz. Üye ve çalışanlarımızla birlikte can güvenliğimiz noktasında haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Artık bitsin bu çile, bitsin bu şiddet. Canilere, psikolojik ve toplumsal düzeyde sorunu olanlara da tedavi yolunu yani şiddetle sağlığı öneriyoruz, onları da bizi de kurtaracak şeyin sağlık olduğuna inanıyoruz. Şiddeti, sadece sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına değil halk sağlığına ve topluma yönelmiş bir tehdit olarak görmekteyiz. Bir kez daha bu şiddet olayının faillerini esefle kınıyor, tüm kamu ve sivil iradeleri kronikleşen sağlıkta şiddet olaylarını durdurmak adına birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok