
BAKAN YANIK AÇILIŞ YAPTI
Bakan’dan belediye hizmetlerine övgü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Batman Belediyesi Kadın İş Geliştirme Merkezi ve BİLMEK kurslarının açılış programına katılarak açılış kurdelesini kesti.
Açılış programında Bakan Derya Yanık'a Batman Valisi ve Belediye Başkan V. Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanları ile Kadın İş Geliştirme Merkezi’ndeki girişimci kadınlar ve çalışanları katıldı. Açılış programında konuşan Vali Şahin, “Kadın İş Geliştirme Merkezi'ndeki hedefimiz sadece kadın istihdamına yönelik faaliyetler değil, bunun bir ilerisini de gerçekleştirmek” diyerek, "Artık kadını sadece işçi olarak değil, işveren ve girişimci olarak da ticari ve iktisadi hayatımızda görmek istiyoruz. Biliyoruz ki kadınlarımız girdikleri her sektörde çalışkanlıklarıyla fark yaratıyorlar. İnanıyorum ki kadın girişimcilerin sayısı arttıkça iş hayatımızın kalitesi de artacaktır. Biz burada kendi çapımızda, karınca kararınca kadın girişimci sayısını artırmaya çalışıyoruz. Sadece bunu yapmıyoruz, kadın girişimciliğinin yanında hedefimiz en az yüzde 60 kadın istihdamı ya da engelli istihdamını sağlamak. Tabi bu bir tohum. Eğer bunu başarabilirsek ve iyi sonuçlar alabilirsek yeni İş Geliştirme Merkezleri’ni de açmayı planlıyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise, "Batman'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Batman'da kadın potansiyelinin çok güçlü olduğunu biliyorum. Bugün burada Batman Valiliği ve Batman Belediyesi iş birliğinde kurulan Kadın İş Geliştirme Merkezi ve BİLMEK kurslarında son derece yetenekli, gayretli ve gerçekten çok hevesle yer alan hem öğreticiler hem öğrencileri bir arada görmüş olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kadınların hayatın her alanında yer alması ve fırsat eşitliğinin sağlanması her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı. Ülkemizin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi demeden her bölgesinde bu konuyla ilgili çalışıyoruz, varsa dezavantajları ortadan kaldırmak için çabalıyoruz. Kadınların karar alıcı mekanizmalarda yer almaları, ekonomik ve ticari hayata daha etkin katılabilmeleri için de hem her türlü desteği veriyor hem de her türlü engeli onların önünden kaldırmaya çalışıyoruz. Biz güçlü ve öz güvenli bir ülkenin ancak geleneksel mirasını kaybetmeden yeni dünyaya uyum sağlamakla mümkün olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizin şahsında burada emeği geçen bütün çalışanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah tesisimiz hayırlara, güzel bereketli üretimlere vesile olsun, tekrardan hayırlı olsun diyorum" ifadelerinde bulundu.
1 Tarım Atölyesi Kursu, 1 Halı Dokuma Kursu, 5 de tekstil atölyesi bulunan, girişimci kadınların yanı sıra Engelliler İstihdam Derneği’ne ait bir tekstil atölyesinin de yer aldığı merkezde; 30 kursiyer, 20 engelli ve 150 çalışanın üretime katkıda bulunduğu Kadın İş Geliştirme Merkezi’nin açılış kurdelesini kesen Bakan Yanık, atölyeleri gezerek çalışanlarla bir araya gelirken çalışmalar hakkında da bilgi aldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok