
Batman Valiliğinden Yardım Talep Eden Aile Hakkında Açıklama
Valilik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan araştırma sonucunu paylaştı.
Valilik açıklamasında, “Kuzey Irak Erbil merkezli bir internet haber sitesinde yayınlanan ve sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılan; K.Y isimli vatandaşımızın ‘Eşim hastalığından dolayı çalışamıyor. Ailemizde çalışabilecek kimse yok. Eşimin ilk eşinden 6 çocuğu var. Kumam vefat etti. Benim bir çocuğum var. Onlarla birlikte 7 çocuk, ben ve eşim ile birlikte 9 kişiyiz. Bize şu ana kadar ne valilikten, ne de Belediyeden yardım eden olmadı.’ şeklindeki haber üzerine İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü nezdinde K.Y’nin eşi M.Ş.Y hakkında inceleme yapılmıştır.” denildi.
Aileye şu ana kadar yaklaşık 20 bin lira aynı ve nakdi yardımın yapıldığı aktarılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan inceleme sonucu 400 TL kira karşılığı müstakil bir evde ikamet ettikleri, kendisi, eşi ve 6 çocuğu ile birlikte aynı evde 8 kişi kaldığı, boşandığı eşi Ç.Ç’nin iddia edildiği gibi vefat etmediği ve 4 çocuğunun da anneleri ile birlikte kaldığı, iddia edildiği gibi baba M.Ş.Y’nin çocuklara bakmadığı, M.Ş.Y’nin şeker ve kalp hastalığından dolayı yüzde 61 oranında engelli olduğu, eşi K.Y’ye düzenli olarak Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce bin 100 TL destek yardımı yapıldığı, SYDV tarafından engelli aylığı, elektrik tüketim desteği, kömür yardımı, şartlı eğitim ve sağlık yardımlarından faydalandığı, aileye bugüne kadar 19 bin 611 TL ayni ve nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok