BATMAN’DA “BARIŞ SÜRECİ” PANELİ
Farklı görüşlerden isimler süreci değerlendirdi. Batman Barosu tarafından düzenlenen “Barış Sürecinin Siyasi, Hukuki, Toplumsal Etkileri ve Sonuçları” başlıklı panel, farklı siyasi görüşlerden isimleri bir araya getirdi.
Av. Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Baro Başkanı Abdülhamit Çakan yaptı. Panele, TBMM Bağımsız İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı M. Emin Ekmen konuşmacı olarak katıldı. Panelde sürecin siyasi, hukuki ve toplumsal boyutları ele alındı. Mustafa Yeneroğlu, sürece dair algı ile gerçeklik arasında fark olduğunu belirterek demokratikleşme başlıklarının yetersiz kaldığını söyledi. Silah bırakmanın önemli olduğunu vurgulayan Yeneroğlu, eşit yurttaşlık ve özgürlüklerin de sürecin temel parçası olması gerektiğini ifade etti. Serkan Ramanlı ise geçmiş süreçlerin toplumda güvensizlik oluşturduğunu ancak şiddetin artık devreden çıkması gerektiğini belirtti. Hak arama yollarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
M. Emin Ekmen de sürecin en zayıf yönünün toplumsallaşma eksikliği olduğunu vurgulayarak, toplumun sürece daha fazla dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Güven inşasının kritik önemde olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 02ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 03Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 04“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 05PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 06OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 07BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 08KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 09BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 10PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
- 11Final Fest 5 Batman’da Coşkuyla Gerçekleşti
- 12ANKARA'DA BATMANLILAR BAVA'DA BULUŞTU
- 13Nasıroğlu : “Batman Güney Çevre yolu yarın trafiğe açılıyor”
- 14Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı
- 15BARAJ GÖLÜNDE ACI SON : 25 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞULDU




Henüz Yorum yok