BATMANLI ÇOCUKLAR GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ
GAZZE İÇİN YÜRÜDÜLER
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Batmanlı çocuklardan Gazze için anlamlı yürüyüş ve mesajlar.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde ‘Batmanlı Çocuklar Gazze İçin Yürüyor’ yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.
Yürüyüş etkinliği, çocukların Turgut Özal Bulvarı Dörtyol mevkiinden Gülistan caddesine doğru yürüyüşüyle başladı. Çocuklar, Filistin bayrakları ve ellerinde dövizlerle tekbirler getirerek İsrail devletinin Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarını ve katliamlarını kınadı. Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti, dua ve şiir de yine çocuklar tarafından ifa edildi. Yaralı çocukları temsil eden çocuklar, İsrail’in çocuk ve sivil katliamlarına göndermede bulundular.
Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen yürüyüş etkinliğinin ardından çocuklar tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.
Basın açıklamasını okuyan Ömer Asaf Sütçü isimli çocuk, “Ben Türkiyeli çocuk! Bu topraklardan Gazze’ye selam olsun. Buradan Mescid-i Aksa’mıza selam olsun. Mücadelemiz İslam içindir, Allah içindir. Filistin toprakları siyonizme mezar oluncaya kadar asla mücadeleyi bırakmayacağız. Bizim çocuklar olarak elimizden gelen sadece dua etmek ve bu zulmü duyurmaya çalışmak. Peki siz ey yetki sahipleri! Daha kaç çocuk öldükten sonra kınamalarınızı bırakıp icraate geçeceksiniz? Siz hiç, çocuklarınızın birkaç saat sonra şehit olacağını bilerek bileklerine bir mezar taşı gibi ismini yazdınız mı? Çocuk yüreklerimizle yetişkin yüreklere haykırıyoruz. Kudüs Filistin’in başkentidir ve İsrail’in başkenti de Tel Aviv değil cehennemin dibidir!” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok