Batman'da asayiş uygulamaları: 10 gözaltı
Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Son Sürat 2" ismiyle motosikletlere yönelik gerçekleştirilen uygulamalarda 101 kişi, 9 motosiklet tamircisi ve 92 motosikletin kontrol edildiği belirtildi.
Bir adet çalıntı, bir adet hacizli yakalamalı ve bir adet şase numarası kazınmış motosiklet ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, 38 adet motosikletin trafikten men edilip, 43 motosiklet ve 16 kişiye 71 TL'lik cezai işlem yapıldığı kaydedildi.
Ziya Gökalp Mahallesi'nden çalınan bir adet motosikletin, hırsızlığı gerçekleştirdiği tespit edilen yaşı küçük bir şüpheliden polis tarafından alındığının ifade edildiği açıklamada, motosikletin sahibine teslim edildiği ve şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldığı aktarıldı.
Açıklamada, "İlimiz Batı Raman Yolu üzerinde ve GAP Mahallesi'nde yapılan uygulamada, 2 adet motosikletin görevlilerimizce yapılan incelemesinde şase ve motor numaralarının kazınmış olduğu tespit edilmiştir, motosikletlere gerekli teknik incelemelerin yapılabilmesi için el konulmuş ve şüpheli 2 şahıs hakkında da adli tahkikat başlatılmıştır. Meydan Mahallesi'nde faaliyet göstermekte olan bir iş yerinde meydana gelen telefon hırsızlığını gerçekleştirdiği tespit edilen bir şüpheli şahıs görevlilerimizce yakalanarak gözaltına alınmış, şahıs, alınan ifadesinin ardından adli makamlara sevk edilmiştir." denildi.
Kentte yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kültür Mahallesi'nde yüzleri kapalı ve eldivenli şahısların olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlilerimizce yapılan kovalamacada yaşı küçük bir şahıs yakalanmış, çevrede yapılan kontrollerde bir oyun salonunun kapısının kırıldığı tespit edilmiştir. Yakalanarak gözaltına alınan yaşı küçük şüpheli şahıs hakkında adli işlem tesis edilmiştir. İlimizde meydana gelen evden hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen bir şüpheli şahıs, görevlilerimizin yapmış olduğu çok yönlü araştırmalarda tespit edilmiş, şüpheli şahıs alınan ifadesinin ardından adli makamlara sevk edilmiştir."
Gasp şüphelisi 2 kişi tutuklandı
Kentte bulunan bir şantiyede gece bekçiliği yapan yabancı uyruklu bir kişinin bekçi kulübesinde 4 kişi tarafından darp edilip, bir adet dizüstü bilgisayarın yağmalandığının belirtildiği açıklamada, 2'si yaşı küçük olmak üzere toplam 4 şüphelinin, yağmaladığı dizüstü bilgisayar ile birlikte yakalandığı bildirildi.
Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen bu şüphelilerden 2'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğinin kaydedildiği açıklamada, yaşı küçük 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulanıp, dizüstü bilgisayarın söz konusu gece bekçisine teslim edildiği ifade edildi.
Yapılan başka bir açıklamada, kentte öğretim gören öğrencilerin okul ve çevrelerinde bulunan internet kafe, büfe, market, park, metruk bina ve bahçelerin denetiminin yapıldığı belirtildi.
75 ayrı noktada yapılan denetimler kapsamında; 53 okul ve çevresi, 41 servis aracı, 66 iş yeri, 5 park ve bahçenin kontrol edilip, 157 kişiye GBT sorgusu yapıldığı, aranan bir şüphelinin yakalandığı, 3 kişi ve 4 iş yeri hakkında işlem gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.
Ayrıca, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan metruk bir binaya yapılan baskın neticesinde R. D. ve F. T. isimli şüphelinin üzerinde 0,5 gram eroin ile 0,5 gram metamfetamin bulunduğu, konuyla ilgili olarak yakalanan bu şüpheliler hakkında "uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurma ve kullanma" suçundan adli işlem tesis edildiği bildirildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 02KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 03OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 059 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 07“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 08AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0967 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 10GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 12BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 13TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 14ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 15BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok