
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”
Batman’da her Salı günü saat 08.00 ile 18.00 arasında Mehtap Mahallesinde bulunan ‘Çayhanem’de, bölge illerinden gelen tesbihçiler, festival oluşturarak farklı bir Kültür projesine imza attılar. Batman’da tesbihin beyefendisi olarak bilinen Hacı Abdullah, hayata geçirdikleri Kültür dayanışmasıyla yeni bir hava getirdiklerini söyledi. ‘Tesbih asiliğin, asaletin, ağır başlı olmanın ve beyefendiliğin simgesidir’ diyen Hacı Abdullah, ‘Tesbih Sallanmaz, çekilir’ dedi.
BÖLGE TESBİHÇİLERİ BATMAN’DA BULUŞUYOR
Her Salı günü Mehtap civarında bulunan ‘Çayhanem’de Adana, Diyarbakır, Şarlıurfa, Mardin, Siirt ve hatta İran’dan gelen teşbih severlerin bir araya geldiğini belirten Hacı Abdullah; “Küçüklüğümden beri tesbihe çok büyük merakım var. Son 3 yıldan bu yana bu işi daha profesyonel yapmaya başladım. Haftanın 6 günü farklı illerde kendi aramızda mini bir tesbih festivali düzenliyoruz. Toptan ve perakende satışının yanı sıra amacımız teşbih severleri bir araya getirmektir. 3. cüsünü geride bırakmamıza rağmen, her geçen gün büyük ilgi görüyor. İlimizin tanıtımına, turizmine ve pazarının büylümesi için antika, gümüş ve saat pazarını oluşturuyoruz. Burada her kesime hitap edecek tesbihlerimiz var. Kapımız herkese açıktır.” dedi.
“BATMANLILAR, BİLEKLİK TESBİH SEVİYOR”
Batmanlıların daha çok küçük boy bilek tespih ve kehribar ürünlerini sevdiğini belirten Hacı Abdullah, bu piyasanın her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Hacı Abdullah; “Adana’lılar büyük boy, Erzurum’lular oltu taşı tesbih severken, Batmanlılar daha çok ateş kehribar, bileklik, zar, sıkma ve kehribar modellerini tercih ediyor. Buda Batman’da kehribar ürünlerini öne çıkarıyor. Bütün tesbih severleri her Salı günü ‘Tesbih Festivaline’ diğer günlerde tesbih severler buluşturmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok