SANAT ÖDÜLÜ AHMET GÜNEŞTEKİN’E
SANAT ÖDÜLÜ AHMET GÜNEŞTEKİN’E
GÜNEŞTEKİN’E ANLAMLI ÖDÜL
Batmanlı dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin, 2019’da ‘yılın sanatçısı’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası Gentleman Dergisi’nin her yıl düzenlediği, alanındaki başarılı isimlere verdiği ödüller arasında bu yıl Batmanlı uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin de yer aldı. Güneştekin, sanat alanında ödüle layık görüldü. Ödül töreni İstanbul Raffels otelinde gerçekleşti. Ödüle layık görülen Güneştekin, bu yıl başta Avusturya’nın başkenti Viyana Kunstforum müzesi başta olmak üzere Almanya, Azerbaycan, Rusya ve Çin’deki saygın müzelerde de sergi açacağını ifade etti. Güneştekin, memleketi Batman’a da çağdaş sanat müzesi açmak için kolları sıvadı.
GÜNEŞTEKİN’İN ESERLERİ PİCASSO SALONUNDA
Ressam Ahmet Güneştekin’in Viyana’daki ilk kişisel sergisi, daha önce Van Gogh ve Picasso gibi ünlü ressamların eserlerine ev sahipliği yapan Bank Austria Kunstforum’da açılacak. Güneştekin’in Türkiye’nin de bulunduğu coğrafyadaki yıkımları ve yakın geçmişi ortaya koyduğu ‘Yoktunuz’ adlı enstalasyon çalışması serginin merkezinde yer alacak. Ahmet Güneştekin’in Viyana’daki ilk kişisel sergisi 3 Ağustos 2019 tarihinde Bank Austria Kunstforum’da açılacak. Serginin merkezinde Güneştekin’in yaşadığı coğrafyanın belleğine yerleşmiş yıkımları ve yüzleşmesini yaşamamış bir yakın geçmişi ortaya koyduğu ‘Yoktunuz’ adlı enstalasyonu yer alacak. Ayrıca sanatçının, renklerin yerleşimi, üç boyutlu iz düşümler, optik bileşenlerin kullanımı, görüntünün çakıştırılması ve katmanlı kurgunun ortaya çıkışını anlatan işleri de sergilenecek.
EYLÜL’DE BAKÜ’DE, 2020’DE MOSKOVA’DA
Ahmet Güneştekin’in Bank Austria Kunstforum’da sergilenecek farklı disiplinlerdeki işlerinin bir bölümü önümüzdeki dönemde Bakü, Moskova ve Tiflis’te açılacak kişisel sergilerinde de yer alacak. Sanatçının işleri 26 Eylül’de Bakü’de Haydar Aliyev Merkezi’nde, 2020’de Moskova Çağdaş Sanat Müzesi’nde ve Tiflis’te Zurab Tsereteli Modern Sanat Müzesi’nde izleyiciyle buluşacak.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 023.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 03BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 04BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 05472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 0619 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 07VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 08300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 09KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 10“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 12“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 13Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 14Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 15Aranan 23 şahıs yakalandı




Henüz Yorum yok