Ankara'ya gitmek isteyen TP işçilerine engel
Türkiye Petrollerinde (TP) çalışan Batman Petrol İş Sendikası üyesi işçiler, şirketin özelleştirilmesi sorununu ve yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Ankara'ya gitmek istediler.
Enerji Bakanlığına sıkıntılarını iletmek üzere otobüsle yola çıkmak istediklerini belirten işçilere güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.
Bu duruma tepki gösteren işçiler, sendika şubesi önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklamayı okuyan Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TP'nin özelleşmesi sorunuyla ilgili Ankara’ya gitmeyi planladıklarını ancak alınan kararla gitmelerinin engellendiğini söyledi.
Kaygusuz, "Aslında Türkiye Petrollerinde yıllardır yaşanan olayları iki yıldır kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu şirketi bitirmeye yönelik proje üretenler bu ülkenin dostu değildir. Türkiye Petrollerini yöneten Besim Şişman ve ekibi ciddi bir gruplaşma ve iktidar savaşı verirken, maalesef işçiler burada zarar görüyor. Burası bir köyden kente dönüşmüşse bu şirket sayesindedir. Kuşaktan kuşağa devreden bir şirketi bugün bitirmeye yönelik projeler ortaya koyuyorlar." dedi.
TP'nin parçalanmaması için mücadele edeceklerini dile getiren Kaygusuz, "Enerji Bakanlığını, hükümeti yanıltan bir TPAO yönetimi var. Bugün Adıyaman, Trakya ve Ankara'dan arkadaşlarla birlikte Enerji Bakanlığı önünde bir açıklama yapacaktık ama maalesef gitmemiz engelleniyor. Bizler şirketin daha çok büyümesi, küresel dev şirketlerle mücadele edebilmesi için mücadele ediyoruz. Ama bu şirketi yönetenler maalesef bu şirketi bitirip birilerine peşkeş çekecekler. Bu şirketin parçalanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 02BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 03Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 04HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 05"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 06KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 07İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 08ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 09EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 10ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 11Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki
- 12BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 13ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 14Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 15Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı




Henüz Yorum yok