
HASANKEYF BESİCİLERİ ÇARESİZ
HASANKEYF BESİCİLERİ ÇARESİZ
12 Bin yıllık tarihi olan Hasankeyf ilçesi, Ilısu barajı nedeniyle sular altında kalacağından dolayı boşaltıldı. Ama farklı nedenlerle evlerini boşaltmayıp bekleyenler var.
Evlerini boşaltmayanların bir kısmı besici aileler. Hasankeyf’te küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen Hasankeyfliler çaresiz olduklarını ifade ederek, yetkililerden sorunlarını çözmesini bekliyorlar.
Hasankeyfli Besicilerden İbrahim Türkan sorunlarını şöyle ifade etti. “ Yeni Hasankeyf’te bizlere ev verildi. Ama hayvanlarımız için bizlere yer verilmediğinden, hayvanlarımızı burada bırakıp gidemiyoruz. Hayvanlarla birlikte burada kalıyoruz. Yetkililerinden bu sorunumuzu çözmelerini bekliyoruz. Hayvanlarımız için de bizlere Hasankeyf’e yakın bir yer verilmesini istiyoruz.”
Gülay Baytar ise şunları söyledi. “ Mevzuat gereği yeni Hasankeyf yerleşkesinde hayvan besleyemeyeceğimiz söylendi. Bizim gibi besici olan yaklaşık 15 aile var. Bizlere yeni Hasankeyf yerleşim merkezine yakın bir yerde hayvanlarımızı besleyebileceğimiz bir yer tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesiniz istiyoruz.” Dedi.
Baytar koşmasının devamında şu ifadelere yer verdi : " Besicilik işletmemizin sermayesi 150.000.00 TL civarında. Ülke ekonomisine katkımız var. Buna rağmen Yeni Hasankeyf'e yakın bir yerde besicilik imkanı bize verilmiyor. Bu gidişatla geçim kaynağımızı kaybedeceğiz. Ailece telafisi zor, ağır göç zararlarımız söz konusu. Yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.
DSİ Bölge Müdürlüğü Eski Hasankeyf'te sermayesi 5 bin ile 20 bin TL olan hediyelik eşya satıcılarına yemi Hasankeyf'te dükkan yapıldı." dedi.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok