DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, sahte akademik unvan iddialarını TBMM gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a 7 maddelik soru önergesi sundu.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, son dönemde kamuoyuna ve yargı süreçlerine yansıyan “sahte akademik unvan” iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Ekmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, yükseköğretim sistemindeki dijital altyapı açıklarının giderilmesi, sahtecilik vakalarının önlenmesi ve oluşan kamu zararlarının tespitine yönelik atılan adımların netleştirilmesini istedi.
Ekmen, yükseköğretim alanında çok sayıda kişinin sahte akademik belgelerle unvan elde ettiği, bu belgelerin ise Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) gibi dijital altyapılara usulsüz yollarla kaydedildiği iddialarının ciddi bir güvenlik ve denetim sorunu yarattığını belirtti. Farklı kurumların çelişkili açıklamalarının, sistemin güvenilirliğini zedelediğini vurgulayan Ekmen, “Türkiye’nin en iddialı ve başarılı örneklerinden kabul edilen e-Devlet sistemindeki bu açığın yarattığı güvensizlik nasıl telafi edilecektir?” diye sordu.
Ekmen’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a yönelttiği sorular:
1. Son dönemde ortaya çıkan sahte akademik unvan vakalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı nezdinde herhangi bir sistem denetimi, iç kontrol raporu veya olağanüstü değerlendirme süreci yürütülmüş müdür? Bulgular ve alınan önlemler nelerdir?
2. Sahte akademik unvanlar nedeniyle oluşan kamu zararının mali boyutuna ilişkin Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından bir analiz veya zarar tespit çalışması yapılmış mıdır? Sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
3. Sahte unvanlarla elde edilen kadro, maaş ve fon ödemelerinin iptali ve haksız kazanımların geri alınmasına yönelik mevzuat veya politika çalışması hazırlanmış mıdır?
4. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından YÖKSİS ve benzeri platformlardaki güvenlik açıklarına yönelik teknik müdahale veya öneri yayımlanmış mıdır?
5. Yükseköğretim sisteminin uluslararası diploma doğrulama ve kalite güvence standartlarına uyumu için Cumhurbaşkanlığı düzeyinde stratejik plan veya kaynak tahsisi kararı var mıdır?
6. Üniversitelerde görev yapan akademik personelin diploma ve unvanlarının geçmişe dönük taranmasına yönelik ulusal bir denetim planı mevcut mudur?
5/5
7. Soruşturmalara yansıyan vakalarda, sahte akademik unvan elde ettiği iddia edilen kişiler arasında halen görev yapan akademik veya idari personel tespiti yapılmış mıdır? YÖK ile bilgi paylaşımı nasıl ?
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 02BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 03KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 04DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 05PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 06PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 07KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 081,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 09BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 10Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 111955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet
- 12FEN İŞLERİ EKİPLERİ SAHADA!
- 13ANAVATAN PARTİSİ MYK TOPLANTISI TAMAMLANDI
- 14ADALET TALEBİ 723 HAFTADIR SÜRÜYOR
- 15JANDARMADAN KAÇAK SİGARA ÜRETİMİNE BÜYÜK DARBE




Henüz Yorum yok