
Batman’da ikinci ürün eken çiftçiler 4 kat para ödeyecek
Malabadi Sulama Birliği Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkanlık tarafından işletilen Batman Sağ Sahil, Batman Sol Sahil ve Batman Silvan sulama alanlarının su kaynağının Batman Barajı olduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, bu yıl sulamada tüm Türkiye' de yaşanan kuraklık nedeni ile sulama alanlarında su tüketimini daha da tasarruflu kullanarak su kaynağının bu sulama sezonu için yeterli olmasının sağlamak gerektiği kaydedildi.
"Uyarılara rağmen, çiftçiler ikici ürünü ekmişlerdir"
Açıklamanın devamında, "İşletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Sulama Birliğimizde bulunan, Batman Sağ sahil ve Batman Silvan sulama alanlarında ikinci ürün ekiminin yapılmaması konusunda daha önce yapılan yazılı, mesajlı ve şifai uyarılara rağmen, çiftçilerin yoğun olarak söz konusu alanlarda ikinci ürün ekimi yaptıkları tespit edilmiştir." denildi.
"İkinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir"
İkinci ürün ekimi yapan çiftçilerin, ciddi mağduriyetlerin yaşanmasına neden oldukları belirtilen açıklamada, "Oysaki Sulama Birliğimizce verilen sulama beyannameler kapsamında sulama planlaması yapılmıştır. İkinci ürün sulaması için sulama beyannamesi verilmediğinden, ikinci ürün planlamaya dâhil edilmemiştir. Bu alanlarda ekilmiş ikinci ürünün sulama suyu ihtiyacının karşılanması mümkün değildir. Planlama kapsamındaki ekili alanların sulama suyu ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşanmaması, bununla birlikte mağduriyetlerinin oluşmaması, sosyal ve hukuki problemlerin yaşanmaması sebebiyle, 6172 sayılı kanun gereği ikinci ürün ekiminin yapmış olan çiftçilerden de su kullanım hizmet bedelinin de dört kat alınması kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 02TARİHİ GÜZERGÂHLARDA YOL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 03DEVA Partisi Batman’ın ulaşım ve sağlık sorunlarını gündeme taşıdı
- 04Belediye şoförlerine trafik eğitimi
- 05BATMAN’DA ALTERNATİF YOLLAR ARTIYOR
- 06KÖYLERE 24 YENİ NESİL EKOLOJİK DURAK
- 07DİJİTAL GEZGİNLER BATMAN’I KEŞFE GELİYOR
- 08İLUH’TA 2. ETAP 1. KISIM TAMAMLANDI
- 09Oymataş Gıda İhtisas OSB’de altyapı çalışmaları hızla sürüyor
- 1035 DAĞITIM NOKTASINDA 6 BİN 784 AİLE FAYDALANIYOR
- 11ÇAY MAHALLESİ’NDE ALTYAPI GÜÇLENDİRİLİYOR
- 1227 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
- 13HASANKEYF’TE KÖY YOLLARINDA ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI
- 14KAÇAK ET OPERASYONU: 42 BİN TL CEZA
- 15ZEYNEP ODUNCU’DAN “EK KAYNAK KİTAP” SORULARI
Henüz Yorum yok