EKMEN "EMEKLİLERDE HAYAL KIRIKLIĞI"
Hüseyin Ekmen Emeklilerde hayal kırıklığı
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere verilen zam ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Verilen zamma tepki gösteren Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere verilen zammın kabul edilemez olduğunu belirterek, emekliler olarak hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Ekmen, uygulanmakta olan TÜFE'ye endeksli maaş artış sisteminin, ihtiyaçları ve beklentileri karşılamaktan uzak kaldığını ifade etti. Emekli zamlarının, TÜFE sisteminden çıkarılıp, seyyanen artış yöntemine dönülerek hesaplanması gerektiğini söyledi.
ERGÜN'DEN CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması talebiyle ilgili bir mektup gönderdi. Dile getirdikleri birçok sorunun zaman içerisinde çözülme kavuşturulmasının memnuniyetini yaşadıklarını belirten Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben şu ifadeleri kullandı : “Yıllardır gündemde tuttuğumuz taleplerimiz arasında yer alan; 2000 öncesi SSK emeklilerimizin intibak talebine, bayram ikramiyesine, KEY ödemelerine, 65 yaş ve üzeri ücretsiz ve indirimle seyahate, EYT’lilerin emeklilik hakkına kavuşmasına, evi olmayan emeklilerin konut meselesine olan desteğinize, sağlıkta yaşadığımız sorunların çözümü için çabalarınıza, ek ödemelere, banka kuyruklarına ve banka promosyonlarına getirdiğiniz çözümler için şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak bütün bu samimi gayretlere rağmen, bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 10 milyonu, 7 bin 500 lirayı bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 02İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 03“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”
- 04MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI YAPILDI
- 05BESO’dan Karz-ı Hasen Destek Sandığı Girişimi
- 06ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA ZİNCİRLEME KAZA
- 073.810 SOSYAL KONUT KURASI BUGÜN ÇEKİLECEK
- 08BEYAZ ESARETTE CAN KURTARAN MÜCADELE
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ, “İSTİHDAM ÖNCELİĞİMİZDİR”
- 10472 GRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 1119 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ
- 12VALİ CANALP’TAN HAYVAN BAKIM MERKEZİNE ZİYARET
- 13300 AİLEYE MONT VE BOT YARDIMI
- 14KAYMAKAM İMRAK’TAN SALI PAZARI ZİYARETİ
- 15“İstikrarın Adı Batman: Ekrem Canalp ile Yola Devam”




Henüz Yorum yok