
‘Türkiye petrollerini küçülttürmeyeceğiz’
Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Türkiye Petrollerinin küçültülmesi için düğmeye basıldığını, ancak bunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
BU TAŞERONLAŞTIRMADIR
TP’ye ait sondaj ve saha çalışmaları TPIC’e devrediliyor. Yakın zamanda gerçekleştirilmesi hedeflenen devir’e işçiler şiddetle karşı çıkıyor. Bunun Türkiye Petrolllerinin küçültülmesi anlamına geldiğini belirten Petrol İş Sendikası Batman şube başkanı Şehmus Kaygusuz, bunun taşeronlaştırma operasyonu olduğunu ifade etti. Kaygusuz “Türkiye Petrolleri'nin kurulduğu günden bugüne kendi bünyesinde yürüttüğü, saha hizmetleri faaliyetlerinin TPIC'e (Turkish Petroleum International Company) devredilme süreci resmen başlatılmıştır.Lafı dolandırmaya hiç gerek yok... Türkiye Petrolleri'nin küçültülmesi anlamına gelen bu devir, adlı adınca bir tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonudur!Türkiye Petrolleri, sadece arama ve üretime dayalı, yapısı zayıflamış ve istihdamı azalmış bir şirket haline getirilmek isteniliyor”Şeklinde konuştu.
BÖLGE EKONOMİSİNE DARBE OLACAK
Bu küçültülme çalışmasının bölge ekonomisini olumsuz etkileyeceğini sözlerine ekleyen Kaygusuz “ Adıyaman, Batman, Trakya Bölge Müdürlükleri ve Ankara Genel Müdürlük'te çok sayıda işçiyi etkileyecek olan bu devir, istihdamın güvencesizleşmesine ve azalmasına yol açarken, bölgelerin ekonomik ve sosyal yapısına da büyük bir darbe vuracaktır.Bu hizmetlerin ve bu işlerde çalışacak istihdamın sürekliliği ortadan kalkacak ve bir özel şirket statüsündeki TPIC'in tercihine bırakılacaktır. Ayrıca Türkiye Petrolleri'nde engelli kadrosu dahil SGK emekliliği gelmiş 50 yaşın üstündeki işçilerin iş akitlerinin feshedileceği belirtilmektedir. Türkiye Petrolleri işçisi ve Petrol-İş'in, bu tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonuna onay vermesi asla beklenemez. Bu devirden derhal vazgeçilmelidir! Türkiye Petrolleri'nin zayıflatılmasına ve özelleştirme uygulamalarına asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Bu yanlıştan dönülene kadar mücadelemiz tüm kararlılığıyla sürecektir” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok