Köylüler:
Dün iş makineleri ile köye gelen yüklenici firma yetkililerine durumu izah eden köylüler konuyu yargıya taşıdıklarını bunun için beklemeleri gerektiğini söylediler. Müteahhit firma yetkilileri de Batman Valisi Hulusi Şahin’den konunun görüşülmesi için randevu aldıklarını söylediler.
"100 yıldır buradayız"
Köyde 100 yıldan fazladır yaşadıklarını söyleyen köylülerden Mevlüt Ceviz, "Dedelerimiz, babalarımız burada doğup yaşadılar. Şimdi bizde buradayız. Bizi işgalci konumuna koyup evlerimizi yıkmak istiyorlar. Köyün yıkılıp TOKİ yapılmasının hiçbir izahı yoktur. Yıllar önce yaptığımız evlerde oturuyoruz. İmar Barışından yararlanmışız. Paramızı yatırmışız. Ayrıca konuyu yargıya taşımışız. Yargı sonucunu beklemeden şimdi de gelip evlerimizi yıkmaya çalışıyorlar." dedi.
“Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız?”
Gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını vurgulayan Ceviz, “Daha önce de burada cezaevi yapılmak istenmişti. Batman ziyaretlerinde durumu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmemiz üzerine Cumhurbaşkanımız dönemin valisi Ahmet Deniz'e köyün içinde cezaevi mi olur deyip buraya yapılmak istenen cezaevine izin vermeyip cezaevi Beşiri ilçesinde yapıldı. Şimdide aynı durumla karşı karşıyayız. Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız? Gidecek hiçbir yerimiz yok ve köyümüzü asla terk etmeyeceğiz. Bunun bir an önce değiştirilip mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 02BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU
- 03DOCTOR MRA Aesthetic & Digital Dentistry hizmete açıldı
- 04Başkan Göner: Gençlerin Önünü Açmak İçin Aday Değilim
- 05BESO'NUN YENİ YÖNETİMİ VALİ CANALP'I ZİYARET ETTİ
- 06BATMANLI SEMA YILMAZ KOSOVA’DA MİLLİ FORMA GİYECEK
- 07KUYUMCU SOYGUNUNDA 8 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 08DEVA PARTİSİ HEYETİİNDEN ZİYARET ETAĞI
- 09PETROLSPORLU ATLETLERDEN BURSA’DA BÜYÜK BAŞARI
- 10PETROLSPOR’DAN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ 2-0
- 11KATAR VE HOLLANDA’DAN SERA OTB’YE STRATEJİK İLGİ
- 121,5 MİLYONLUK DOLANDIRICILIK ÇÖKERTİLDİ
- 13BAĞIMLILIĞA KARŞI İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
- 14Belediyeden çölyak hastası çocuklara özel sinema etkinliği
- 151955 Batman Belediyespor’dan 5 Gollü Galibiyet




Henüz Yorum yok