"İş dünyası ne kadar donanımlı olursa ihracat o kadar yüksek olacaktır"
Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, ihracatı artırmak, desteklemek ve yardım alınabilecek ofisler hakkında sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlara yönelik Ticaret Bakanlığının uzman kadroları tarafından Batman’da bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti.
Kalkan, konusunda uzman kişilerin katılımıyla düzenlenecek toplantının bu ayın 20’sinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılacağını ifade etti.
Kalkan, "Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) birlikte yürüttüğü ‘İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü’ imzalanmıştır. Bakanlık olarak hedeflerinin ihracatı KOBİ'lerden başlayarak bütün iş dünyasına yaymak olduğunun bilinmesinde fayda görüyoruz. Buna bir anlamda ihracat seferberliği de diyebiliriz, iş dünyasının tüm aktörlerini bu seferberlik içinde görmek istiyoruz." dedi.
"İhracatı artırmanın yolu iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçiyor"
İhracatı artırmak için yeni yatırımlara, iş insanlarını cesaretlendirmeye, teşvik etmeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kalkan, "İhracatı artırmanın yolunun iş dünyasının doğru ve hızlı bilgiye ulaşabilmesinden geçtiğini unutmayalım. İhracat destek ofisleri, bakanlığımız ile sürekli iletişim içinde olacak. Bakanlığımızın uzman kadrolarının bilgi ve donanımları en etkin ve hızlı bir şekilde öncü olmaya çalışacaklardır. İş dünyamız ne kadar donanımlı ve bilgili olursa ihracat artış hızı da o kadar yüksek olacaktır. Sadece ihracatı yüksek illerde değil, ihracatı artma potansiyeli bulunan illerde de bu ofislerin açılması için çalışmalar yapılmaktadır. Asıl amaç ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatı olan sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlarımızı cesaretlendirmek ve teşvik etmektir." ifadelerini kullandı.
"İhracatı artırmak gerekir"
Kalkan, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ticaret Bakanlığının çalışma ve talimatları doğrultusunda ihracatı KOBİ'ler, esnaf ve sanatkârlar yoluyla tabana yaymaya ve katma değeri yüksek, markalaşmaya, tasarıma ve teknolojiye dayalı ihracatı artırmak gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlar için 20 Kasım tarihinde saat 09.15’te Batman Sanayi ve Ticaret Odasının konferans salonunda Ticaret Bakanlığına bağlı uzmanlar tarafından bir bilgilendirme semineri düzenlenecektir."
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok