Kısa süreli etkili olan yağmur evleri sular altında bıraktı
Batman'ın iluh Mahallesinde altyapı sorunu nedeniyle, etkili olan yağmurdan dolayı bazı evler sular altında kaldı.
Sabah saatlerinde kısa süreli yağan yağmur, etkili olmamasına rağmen Batman merkez İluh Mahallesinde rögarların tıkanması sonucu evleri su altında kalan vatandaşlar ise kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.
İluh Mahallesi 118 sokakta tek başına yaşayan Fayıka Bayık isimli yaşlı kadın, uykudayken evine su bastığını söyleyerek yardım istedi.
Geceden beri ara ara yağmur yağdığını söyleyen Bayık, "Evimde uyuyordum. Sabah kısa süreli yağan yağmur evimi sular altıda bıraktı. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Her yağmur yağınca ben bu haldeyim, evime hem yağmur hem de kanalizasyon suyu girdi. Çaresiz kalmışım ne yapacağımı bilmiyorum. Evim su dolmuş zararım çok, eşyalarımın hepsi ıslanmış bu kış nerede kurutacağımı bilmiyorum." dedi.
Mahalle sakinlerinden Hüseyin Gökalp da "Banyomuzun, tuvaletimizin ve mutfağımızın giderlerinden evimize su girdi. Yetkililer gelip de sıkıntıyı gidermiyorlar. Kanalizasyonlar hepsi tıkanmış mahalle sular altında kaldı. Birçok eve su girdi. Yetkililerin gelip sorunu gidermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
İki evleri ve erzak depolarının sular altında kaldığını dile getiren mahalle sakinlerinden Hüseyin Ekinci ise "Yaşam Caddesinde kanalizasyon boruları dar olduğu için sokaklarımızın suyunu kaldırmıyor. Birçok boru ezilmiş durumdadır. Bu boruların hepsi acilen değişmesi gerekir. Yetkililerden hasar tespiti yapmalarını ve hasarları gidermelerini istiyoruz. Tüm mahallenin tüm kanalizasyon borularının acilen değişmesi gerekir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0218 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 03“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 04YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 05KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 06BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 07MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 08EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 09OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 10PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU
- 11YAYA ÜST GEÇİDİ GÜÇLENDİRİLİYOR
- 12HABİZBİNİ DERNEĞİ PROJELERİNİ AÇIKLADI
- 13YENİDEN REFAH BATMAN İL TEŞKİLATI BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 14PLASTİK POŞET DENETİMİ: 251 BİN TL CEZA
- 15AFRİN’DE ÇADIRLAR BU YARDIMLA ISINDI




Henüz Yorum yok