Mağdur edildiğini iddia eden köylü yetkililerden destek bekliyor
Batman’ın Gercüş (Gercews) ilçesine bağlı Koçak (Kerkinê) köyünde yapımı tamamlanan kanalizasyon çalışmasında foseptik çukuru için tapulu tarlasından bir bölüm veren köy sakini, tarlasının geri kalan kısmının düzeltilmesi sözünün yerine getirilmediği için mağdur olduğunu söyledi.
Koçak köyüne yapılan kanalizasyon çalışmasıyla beraber bin kişilik foseptik çukuru, 3 bin 200 metre uzunluğunda ve 200 milimetre çapında koruge boru döşemesi tamamlanarak kanalizasyon alt yapısı köylülerin hizmetine sunuldu.
Köy sakinlerinden Halit Mutlu, yapılan bazı anlaşmalar sonunda foseptik çukuru için yetecek kadar tapulu tarlasından bedava bir bölüm verdiğini, ancak projenin bittiği halde yapılan anlaşmaların hiçbirisinin yerine getirilmediğini ifade etti.
Arazinin devlet tarafından istimlak edilmesi gereken yerde hiçbir şey verilmeden vakıf malı yapıldığını ileri süren Mutlu, tarla duvarının yapılmadığı ve verilen sözlerin yerine getirilmediği takdirde yüklenici firmadan davacı olup, adli mercilere başvuracağını söyledi.
Avukatlarının dilekçe hazırladığını ve aksi bir durumda Kurban Bayramı’ndan sonra mahkemeye gideceklerini belirten Mutlu, “Kanalizasyonlarımızı ve köyün bir kuyusunu genişletip atık su deposu yapacaklarını söylediler. Ben de köy sakini olarak bir dilekçe verdim. Atık suyun kuyuya atılmasını iptal ederek kendi tapulu tarlamdan onlara yetecek kadar hayrıma verdim. Tarlamı vermeden önce; çalışma sonunda tarladaki taşları temizleyeceklerini, toprağı düzelteceklerini ve atık su deposundan arıtılacak suyun da tarlama vereceklerini söylediler. Ben de bunları kabul ederek hiçbir şart koşmadım. Ayrıca tarlanın duvarını da öreceklerini söylediler. İşleri bitti, yapacaklarını söyledikleri hiçbir şeyi yapmadılar.” ifadelerini kullandı.
Yetkililere seslenen Mutlu, şunları kaydetti: “Anlaşmada söylediklerini yapmalarını istiyorum. Tarlamın içinde kanalizasyon deposu yapılması için bedava verdim. Bu anlaşmaları noter eşliğinde yapmışız. İşleri bittiği için artık söyledikleri şartları yerine getirmeleri gerekiyordu. Verdikleri sözleri yerine getirip getirmeyeceklerini bilmiyoruz. İşleri bitirip gitmişler, verdikleri sözleri de yerine getirmeyecekleri görünüyor.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok