Meyan Şerbeti Satarak Geçimini Sağlıyor
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bunaltıcı sıcaklarında bölge halkının tercih ettiği en önemli içecekler arasında yer alan meyan şerbetinin birçok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor.
Şerbetin yanı sıra, başta safra kesesi, mide ve bağırsaklar olmak üzere, böbreklerin temizlenmesine de büyük katkı sağladığı belirtilen meyan şerbeti satıcısı Nergiz, meyan şerbetinin halk tarafından asitli ve şekerli içeceklerden daha fazla tercih edildiğini söyledi.
“Meyan şerbeti satarak 5 çocuğumu büyüttüm”
Meyan şerbetinin birçok hastalığa iyi geldiğini ifade eden Nergiz, “38 yıldır meyan şerbetini satıyorum. Meyan kökü şerbeti (Ava suse) mideye, ülsere, böbreklere ve idrar yolları enfeksiyonu gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Ayrıca balgam atmaya iyi geliyor. 38 yıldır ailemin geçimini meyan şerbeti satarak sağlıyorum. Başkalarının işinde değil kendi işimi yapıyorum. İşimi de seviyorum. Kiralık evde kalıyorum, meyan şerbeti satarak 5 çocuğumu hem okuttum hem de büyüttüm çok şükür. İşimiz hep dışarda olduğundan yaz aylarından yağmur yağana kadar çalışıyorum. Yağmur yağınca artık çalışamıyorum.” şeklinde konuştu.
“Eskiden işlerimiz daha iyiydi”
Meyan şerbetini kendisinin yaptığını söyleyen Nergiz, “Meyan şerbetini evimde hazırlıyorum. Meyan köklerini soğuk suya koyuyorum, 3 veya 4 saat bekletip rengini ve tadını verdikten sonra hazır hale geliyor. Böbreklerdeki kum ve iltihaba da çok iyi geliyor. Şerbetin bardağını bir buçuk liraya satıyorum. Eskiden işlerimiz daha iyiydi şimdi ise işler eskisi gibi yok. Herhangi bir sigortam yok. Bu iş dışında başka bir gelirim yok.” dedi.
“Mide rahatsızlığına iyi geliyor”
Mide rahatsızlığı nedeniyle her gün meyan şerbeti içtiğini ve kendisine iyi geldiğini söyleyen esnaf Yahya Demir ise şunları söyledi:
“15 yıldır burada esnafım. Şerbeti çok güzel ve faydalı olduğundan hemen hemen her gün en az bir bardak içiyorum. Meyan şerbetinin çok faydasını gördüm. Ben de mide rahatsızlığı vardı, meyan şerbetini içtiğimden beri iyileştiğimi fark ediyorum. Herkesi meyan kökü şerbetini içmeye davet ediyorum. Hem güzel hem de şifalıdır.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok