Çetiz’den asgari ücret açıklaması
2 bin 825 TL olarak belirlenen asgari ücretin tüm taraflar için hayırlı olmasını dileyen Çetiz, “Asgari Ücreti Belirleme Komisyonu yapılan toplantılar neticesinde 28 Aralık tarihi itibariyle son noktayı koydu. Öncelikle belirlenen bu ücretin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum. 2021 yılı için geçerli olacak asgari ücret brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 50 kuruştur. Bu rakam bekar olan bir işçi içindir.” dedi.
“Devlet elini taşın altına koymalı”
Enflasyon, pandemi, krizlerle mücadele eden işçi ve işveren için bu rakamın beklenilen rakam olmadığını vurgulayan Çetiz şöyle devam etti:
“Tüm sektörlerde belki de büyük ortak sayılan devlet kendisinden beklenilen feragatı göstermesi bir yana alacağını katlamış oldu. Oysaki hepimizin beklentisi, devletin elini taşın altına koyması, kendisine bakan haklarından ya tamamıyla veya büyük orandan vazgeçip bu hakkını işçiye yansıtması idi. Hem işverenin yükü hafifletilmiş olacaktı hem de işçi kardeşlerimiz insani bir ücrete kavuşacaktı.”
“İşverenin ayakta kalması üretimin devamına bağlı”
“İşverenler herkesin malumu olduğu üzere çok çetin bir süreçten geçmekte” diyen Çetiz, açıklamasının devamında, “Üretimin ve diğer alanlarda daha büyük olumsuzluklar yaşanmaması için işverenin yükünü hafifletecek ek tedbirler alması gerekir. Unutulmamalıdır ki devletin de bu zor badireyi atlaması, iç ve dış baskıları kırıp ayakları üzerinde durması işverenin ayakta kalmasına, üretimin devamına bağlıdır.” diye konuştu.
“Rakam bekleneni karşılamaktan uzak”
Asgari ücretten verginin alınmaması gerektiğini ifade eden Çetiz konuşmasının sonunda şunları söyledi:
“Ülkemizde milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla bekledikleri rakamın açıklanması ile beraber beklentileri karşılamaktan uzak kaldığını görüyoruz. Hayat şartlarının bu kadar zorlaştığı bir dönemde çalışanların enflasyona karşı korunmaları düşünülmesi gerekirken belirlenen asgari ücret bir aileyi geçindirmesi mümkün değildir. Daha öncede ifade etiğimiz gibi asgari ücretten kesilen vergi kalemlerinde indirime gidilmediği sürece gerçek adaletten ve insani ücretten söz etmemiz hayalcilik olur.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 03SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 04BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 05NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 06HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret
- 07SOSYAL MARKET’TEN 126 BİN KİŞİYE DESTEK
- 08TPAO Mükerrem Tural Voleybol Turnuvası başladı
- 09BATMAN’A DEVLET TİYATROSU KURULUYOR
- 10Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
- 11''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 12KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 13OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 14İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 159 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI




Henüz Yorum yok