
Batü de iki ayrı orman oluşturuluyor
Batman Üniversitesi Batı Raman Külliyesi’nde 10 bin fidandan oluşan “Şehit Yasin Börü Çam Ormanı” ile “Şehit Yasin Börü Kabuklu Yemiş Ormanı” adlarıyla iki ayrı orman oluşturuluyor.
Hür Dava Partisi (Hüda Par) Batman İl Başkanı Davut Şahin, oluşturulacak ormanla ilgili görüşmek üzere Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’u makamında ziyaret etti.
Görüşme sırasında Batı Raman Külliyesi’nde oluşturulacak iki ayrı ormana aralarında çam, fıstık, ceviz ve badem fidanlarından oluşan 10 bin fidan dikileceği belirtildi.
Yaklaşık 20 dönümlük alanda dikimi gerçekleştirilecek olan fidanlar pandemi kuralları çerçevesinde dikilecek.
Dikilecek fidanların yerleri hazırlanıyor.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, teröristlerce katledilen Yasin Börü’nün adını üniversitede yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
- İKİ AYRI ORMAN OLUŞTURULACAK
Rektör Durmuş, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle terör örgütü PKK/PYD yandaşlarının gerçekleştirdiği saldırılarda yoksulların bayramda evlerine kurban eti girmesini sağlamak için çalışan Yasin Börü ve üç arkadaşının teröristlerin silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edildiğini anımsattı.
Binadan atılan gençlerin cesedine her türlü işkencenin yapıldığının altını çizen Rektör Durmuş, şöyle devam etti, “16 yaşındaki Börü'nün üzerinden arabayla geçildi, Ahmet Dakak'ın ise başı taşla ezildi. Cesetleri yakılan ve tanınmayacak hale gelen çocuklar, aileleri tarafından güçlükle teşhis edilebildi. Bu kardeşlerimiz Müslüman oldukları için şehit edildiler. Bugün bizlere düşen ise onların adını yaşatmaktır. Bizler de Batman Üniversitesi olarak böyle bir taleple gelen Hüda Par İl Başkanı Sayın Davut Şahin Bey ve beraberindeki heyetle gerekli görüşmelerimizi yaptık. Şuan fidanların yerleri kazılıyor. İnşallah akabinde de fidanlarımızı toprakla buluşturarak iki ayrı ormanımızı oluşturmuş olacağız.”
Başkan Şahin ise oluşturulacak “Şehit Yasin Börü Ormanı” için her türlü desteği sunmasından dolayı Rektör Prof. Dr. Durmuş’a teşekkür etti.
Başkan Şahin şunları kaydetti, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un da desteği ile Batı Raman Külliyesi’nde şehit Yasin Börü kardeşimizin adına 10 bin fidandan oluşan ‘Şehit Yasin Börü Çam Ormanı’ ile ‘Şehit Yasin Börü Kabuklu Yemiş Ormanı’ oluşturuyoruz. İnşallah en kısa sürede fidanlarımızı toprakla buluşturacağız.” Dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok