BÖLGE BAROLARINDAN TBMM’YE BARIŞ SÜRECİ ÇAĞRISI
Bölge Baroları, Kürt meselesinin çözümüne yönelik demokratik yöntemlerin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu rolünün önemine dikkat çekerek, 17-18 Haziran’da Ankara’da kritik temaslarda bulundu.
Toplumsal barışın inşasına katkı sunmak amacıyla yapılan ziyaretlerde sürecin şeffaf, katılımcı ve kalıcı şekilde ilerletilmesi gerektiği vurgulandı.
ÇÖZÜM İÇİN SİYASİ LİDERLERLE GÖRÜŞMELER YAPILDI
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Bülent Kaya ve Grup Başkanvekilleri Mehmet Emin Ekmen ile Selçuk Özdağ’la görüşmeler gerçekleştirildi.
SİLAHLARA VEDA VE BARIŞ VURGUSU
Görüşmelerde, toplumun umut ve beklentilerini karşılayacak biçimde, siyaset üstü bir yaklaşımla sürece destek verilmesinin önemine dikkat çekildi. Silahlara veda kararının yeni bir toplumsal ve siyasal dönemin kapılarını araladığı ifade edilerek, bu sürecin kalıcı bir toplumsal barışla taçlandırılması gerektiği belirtildi.
Barolar, bu doğrultuda hukuki gereklilikler başta olmak üzere sosyal, siyasal ve toplumsal alanlarda bazı önerilerini de yetkililerle paylaştı. Hazırlanan değerlendirme notları da siyasi parti temsilcilerine sunuldu.
BATMAN BAROSU SÜRECE DESTEK MESAJI VERDİ
Batman Barosu Başkanı Av. Abdülhamit Çakan’ın da yer aldığı görüşmelerde, bölge barolarının demokratik çözüm sürecine katkı sunma iradesi ve yapıcı bir rol üstlenme kararlılığı açık biçimde dile getirildi. Barolar, başlatılan sürecin olgunlaştırılarak sürdürülmesi halinde her türlü katkıya hazır olduklarını ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 02“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 03BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 04ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 05DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 06DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 07EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 08DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 09SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 10BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 11NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 12HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret
- 13SOSYAL MARKET’TEN 126 BİN KİŞİYE DESTEK
- 14TPAO Mükerrem Tural Voleybol Turnuvası başladı
- 15BATMAN’A DEVLET TİYATROSU KURULUYOR




Henüz Yorum yok