
"Buluş" yapan personeller ödüllendirilecek
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, çalıştıkları kurumlarda buluş yapanlara, buluştan elde edilen kazanca göre ödeme yapılacak.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Çalışan Buluşlarına, Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleştirilen Buluşlara ve Kamu Destekli Projelerde Ortaya Çıkan Buluşlara Dair Yönetmelik" yayımlandı.
Yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, çalışan kişiler bir hizmet buluşu yaptıklarında bunu işverenlerine bildirecekler, işverenler de bu buluşu yanlarında kaydedecekler. Eğer işverenlere bildirmeden patent başvurusu yapılırsa başvuru sahibine karşı dava açılabilecek.
Hizmet buluşuyla ilgili olarak tam ve kısmi hak talebinde bulunabilecek işverenin tam hak talep etmesi halinde bildirimin çalışana ulaştığı tarih itibarıyla buluş üzerindeki bütün haklar işverene geçmiş olacak. Bu durumda çalışan, işverenden buluştan faydalanma karşılığı olarak bedel isteyebilecek ve işveren tam hak talep ederse buluşu yapana 2 ay içinde teşvik ödülü verecek.
Buluşu yapan çalışan ve işverenin anlaşmaması durumunda söz konusu uyuşmazlık tahkim yoluyla çözümlenecek.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara buluşları için ödenecek bedel, bundan elde edilen net gelirin 3'te birinden az olamayacak.
Buluştan elde edilecek gelir, buluştan sağlanan kazancın net asgari ücret miktarının kaç katı olduğuna göre yönetmelikte yer alan katsayıyla çarpımı sonucunda elde edilecek.
Bu kapsamda, asgari ücretin bin ya da 150 bin katına kadar farklı katsayılar baz alınacak.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok