
Camiler çocuklarla şenlendi
Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da okulların tatil olmasıyla beraber başlayan yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri için gittikleri camiler adeta şenlendi.
Okulların tatil olmasıyla beraber 3 aylık tatili fırsat bilen aileler, çocuklarını dinlerini öğrenmeleri için cami ve Kur'an kurslarına göndermeye başladılar.
Batman merkez, ilçe ve köylerinin tamamında çocuklara yönelik Kur'an kursları düzenlenirken, buralarda öğrencilere Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak örnekleri öğretilmeye çalışılıyor.
Okulların tatil olmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını dinlerini öğrenmeleri için camilere gönderdiğini belirten kurs hocaları ve imam hatipler, her sene camilere çocukların yoğun ilgi gösterdiklerini söylediler.
Yüzlerce öğrencisinin bulunduğunu ve en güzel şekilde çocuklara dinlerini öğretmeye çalıştıklarını belirten Enbiya Camii İmamı Abdulgani Sav, "Okullar tatil olduktan sonra bizim camimizde olduğu gibi tüm Türkiye'de ve Batman'ımızda tüm camilerde yaz Kur'an kursları başlamıştır. Bugün kursun ilk günü olmasına rağmen ailelerin çok yoğun bir şekilde çocuklarını camiye gönderdikleri görüldü. Çocukların her daim camilerde mutlu olduğunu ve ailelerin de çocuklarının camiye gelmesinden memnun olduğunu gördük." dedi.
Her yıl 300'ün üzerinde öğrencilerinin olduğunu ifade eden Sav, "Bugün ilk gün olmasına rağmen yüzlerce kız ve erkek öğrencimiz bulunmaktadır. Hocalarımızla beraber onlara elifba ve Kur'an-ı Kerim eğitimini, temel dini bilgilerini, cami adabını, minber, mihrap, minare ve caminin yolunu gösterebiliyoruz. Onların her türlü dini ihtiyaçlarını temelden vermeye çalışıyoruz ki büyüdükleri zaman eğitimsiz kalmasınlar." şeklinde konuştu.
Her yıl çocukların camiye ilgilerinin giderek arttığına dikkat çeken Sav, konuşmasını şöyle tamamladı: "Camimize fazlasıyla rağbet vardır. Aileler de çocuklarının cadde ve sokaklarda kötü alışkanlıklara bulaşacaklarını, onları camiye göndererek, onları ancak camide muhafaza edebileceklerini anlamışlar. O yüzden fazlasıyla yoğun bir ilgi var. Biz de onlara eğitim veriyoruz. İnşallah çok güzel bir eğitim vereceğiz. Her sene çocuklarda artış var, eksilme yok."
Kur'an kurslarına gelen öğrenciler de dinlerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kendi yaşıtlarının da mutlaka camiye gelmelerini istediler
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok