"Seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir"
Batman’da sera bölgesi ilan edilen merkeze bağlı Balpınar (Grêsira) beldesinin Sêgırka Mahallesine Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tarla günü etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte salatalık, domates ve biber seralarını gezen Batman Valisi Hulusi Şahin, seraların verimi ve çalışmaları hakkında çiftçilerden bilgi alırken çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını da dinledi.
Vali Şahin, seralara yaptığı ziyaretlerin ardından Sêgırka Mahallesinde bir çiftçiye ait bahçede oturup çiftçilerle sohbet ettikten sonra basın mensuplarına konuştu.
Yaptığı konuşmasında Şahin, “Valilik olarak İl Özel İdare kaynakları ve diğer kaynakları her zaman çiftçimizin emrine sunmaktan büyük mutluluk duyduk duymaya da devam edeceğiz. Ürün çeşitliliğini artırdığımız zaman kazanacağız. Biz kazandıkça ülke kazanacak ve Batman kazanacak.” dedi.
Etkinlik sonrası Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, yapılan tarla günü ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmede bulundu.
Çiftçilere sera desteğinde bulunduklarını hatırlatan Kiyas, “Bu yıl ilkbaharda İl Özel İdare destekli 100 çiftçimize 100 adet sera kurmuştuk. Çiftçilerimiz seralarını kurduktan sonra ürünlerini ektiler. Ürünlerimiz yetişti. Bugün seralarımızda tarla günü yaptık. Bu tarla günü vesilesiyle sayın valimiz, İl İdaresi Genel Sekreteri, Ziraat Odası ve çiftçilerimizle seralarımızı gezdik. Seralarımızda verimlerimiz gayet iyidir. Salatalıklar, domates, biber ve hatta patlıcan ekilmiş. Verimimiz iyi ancak mevsimsel olarak fiyatlar biraz düşük. Seralarımızın daha da geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Balpınar beldesi Sêgırka köyü özellikle hem kışın hem de yazın seracılığa uygun olması nedeniyle çiftçilerimizin de çalışkanlığını da katarsak seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir.” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen programa Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kamu kurum yöneticileri ve çiftçiler katıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR, PENDİKSPOR’A HAZIRLIK MAÇINDA MAĞLUP
- 02BATMANLI ANTRENÖR ABDULLAH BAYRAM’A MİLLİ GÖREV
- 03HAVALİMANINDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİ YENİLENDİ
- 04“DEVLETİN DİREĞİ MEMURDUR, EMEĞİMİZİ HEDEF ALANLAR HADDİNİ BİLSİN”
- 0529 BİN 797 İŞARETLEME UYGULAMASI YAPILDI
- 06BATSO'DA ADAY SAYISI ARTIYOR
- 07YOLLARDA YOĞUN MESAİ
- 08ODUNCU'DAN HUKUKÇULARA DESTEK
- 09NECAT NASIROĞLU BULVARI’NDA YAĞMUR SUYU HAT ÇALIŞMASI
- 10“ŞEHİRLER OTELLERLE DEĞİL, HİKÂYELERİYLE HATIRLANIR”
- 11ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 12RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 13GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 14ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 15EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ




Henüz Yorum yok