Suriyeliler için toplanan yardımlar gönderildi
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri, Suriye İçin Acil Yardım Toplama Merkezi'nde yaklaşık bir aydır toplanan yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere gönderdi.
Uğurlama törenine, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 16 STK temsilcisi ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duanın ardından Suriyeli bebekler için bir TIR bebek bisküvisi ve bir TIR yardım malzemesi olmak üzere 2 TIR yardım, gönderildi.
Törende, STK'lar adına basın açıklamasını okuyan İHH Batman Şube Başkan Hüseyin Şansi, 2011 yılında Suriye’de başlayan ve daha sonra iç çatışmaya dönüşen olaylarda ne yazık ki en büyük zararı başta bebek, çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere sivillerin gördüğünü belirtti.
Şansi, "Yüz binlerce Suriyeli bu çatışmalarda ve ağır bombardıman altında hayatını kaybetmiş, milyonlarca Suriyeli de evlerini terk ederek, başka bölge veya ülkelere göç etmiştir. Bu süreç içerisinde yüz binlerce bebek, çocuk da annesiz, babasız kalmıştır. Halen Suriye içerisinde veya sınır boylarında naylonlardan, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimizin önemli bir kısmı annesini, babasını kaybetmiş bebek ve çocuklardan oluşuyor. Neredeyse her çadırda birden fazla yetim veya öksüz çocuk bulunmaktadır. Yetim veya öksüz kalan çocuklar yakınlarından kim hayatta kaldıysa onlarla birlikte bu zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışmaktadır." dedi.
Suriyelilere hep destek olduklarını dile getiren Şansi, "Bugüne kadar gerek ülke genelinde gerekse de Batmanımızda duyarlı ve yardımsever insanlarımız Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. En son İHH’nın Suriyeli kardeşlerimiz için ekmek üreten fırınlarının un yetersizliği nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalması üzerine yapılan kampanyayla ve Batmanlı kardeşlerimizin de katkılarıyla binlerce TIR'lık un yardımları toplanmış ve fırınlar tekrar ekmek üretmeye başlamıştır. 16 STK tarafından 'Suriye İçin Acil Yardım Merkezi' kurulmuştur." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 02KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 03RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 04Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”
- 05ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA İFTAR VERİLDİ
- 06NÛBİHAR DERNEĞİ ANADİL GÜNÜ’NÜ KUTLADI
- 071,5 AYDA 2 MİLYONU AŞKIN YOLCU TAŞINDI
- 08“BUGÜN İHTİYACIMIZ OLAN AYRIŞMA DEĞİL DAYANIŞMADIR”
- 09RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 3 KİŞİ TUTUKLANDI
- 10AK PARTİ'DE “İFTARA 5 KALA” DAYANIŞMASI
- 11YILMAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜ
- 12Zehir taciri Batman'a girmeden yakalandı
- 13ÇİFTÇİ: YEREL ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPIN
- 14“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 15Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?




Henüz Yorum yok