
Dershaneler kapatılınca kurslar büyük ilgi gördü
BATMAN /2016-08-09 17:03:47
Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla Batman’da açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapatılan özel dershanelerin ardından yoğun bir ilgi görüyor.
Kurslardaki veriler ile ilgili bilgi veren Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi, kent genelinde 52 okulda 6 bin 924 öğrencinin ücretsiz kurs gördüğünü belirtti. Kayıtların devam ettiğini söyleyen yetkili, kurslarda 398 görevli öğretmen tarafından eğitim verildiği kaydetti.
Batman Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi'nde verilen eğitim ile ilgili bilgi veren okul öğretmenlerinden Mehmet Çelik, kursların yaz tatilinin başından yaz tatilinin bitimi olan 10 Eylül tarihine kadar devam edeceğini söyledi.
Çelik, "Batman'ın birçok okulunda olduğu gibi Yahya Kemal Bayatlı Anadolu Lisesi olarak yaz tatilinin başlamasıyla beraber öğrencilerimizin ihtiyaçlarına binen destekleme ve yetiştirme kursları açtık. Havalar sıcak olmasına rağmen birçok öğrencimiz kayıt yapmış ve kursa gelmeye devam ediyor." dedi.
Kursların 09.00 ile 12.30 saatleri arasında verildiğini belirten Çelik, "Öğrencilerimize hem okuldaki derslerine takviye olarak ders veriyoruz. Hem de üniversite sınavına hazırlık yapıyoruz. Öğrencilerimizin çoğu maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizdir. Özel dershanelere ve özel etüt merkezlerine gitme imkânları yoktur. Öğrencilerimizin bu ihtiyacını burada karşılıyoruz. Öğrencilerimiz verdiğimiz derslerden çok fayda görüyorlar. Elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Kurslarda eğitim gören öğrenciler, kurslardaki eğitimin kendilerine çok fayda sağlayacağını belirterek, eğitim gördükleri kaynak kitapların sıkıntısını çekmediklerini ifade ettiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok