
ECZACILAR, MALİ KONGREDE SORUNLARI KONUŞTU
ECZACILAR, MALİ KONGREDE SORUNLARI KONUŞTU
44.Bölge Batman- Siirt-Muş Eczacı Odası, hizmet binasında Olağan Seçimsiz Mali Kongresini gerçekleştirdi. Divan kurlunun oluşturulmasının ardından yönetim kurulunun faaliyet raporu açıklandı. Kongrede yapılan konuşmalar akabinde 2022-2023 yılı tahmini bütçe sunumu ve onaylanması gerçekleşti.
Mali Kongreye Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Eczacı Adnan Bayhan, 2. Başkan İhsan Tezdiğ, Genel Sekreter Veysi Kutlay, Eczacılar Odası eski Başkanı ve 42, 43. Dönem Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi M. Emin Beyaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
“GELECEĞE UMUTLA BAKAMIYORUZ”
Burada söz alan Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, şuan içinde bulundukları dönemde gerek siyasi, gerek mesleki, gerekse ekonomi noktasında onlarca sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını kaydetti. Savaşlar, ekonomik buhranlar ve pandemi sürecinin son 3-4 yılda dünya halklarında derin travmalar yarattığını belirten Bayhan, “ Açıklanan enflasyon verilerinde yüzde 180, yüzde 200 olduğu bir ortamda bir meslek örgütünü inşa etmenin ve faaliyetini sürdürebilmesinin zorluğunu hakikaten hep birlikte yaşıyoruz. Türk halkları dünya halkları gibi maalesef bu süreci ekonomik boyutta çok zorluklarla, sıkıntılarla atlatıyor. Yaklaşan seçimlerden kaynaklı olarak ülkedeki siyasetçilerin birbirine atışmaları bizi ciddi anlamda hırpalıyor ve geleceğe umutla bakmamızı engelliyor” dedi.
‘BARIŞ’ HAVASINDA SEÇİM ÇAĞRISI
2023 yılının herkes için bir milat olduğunu ifade eden Beyaz, “ Seçimden sonra kim gelirse gelsin ülke halklarına, buradaki insanlara ve dünya halklarına barış getirebilecek siyasilerin olduğu bir seçim olmasını diliyorum. Eğer öyle bir seçim olmasa, aksi sonuçla kaybeden maalesef biz olacağız. Bugün Türkiye’ye göz kırpan, Ortadoğu’da Türkiye’nin siyasetini örnek alan onlarca ülke var. Buradaki bir iç karışıklık, bir başarısızlık bu ülkelerin ve maalesef bu dünyaya entegre olma noktasında ciddi anlamada sıkıntılar yaşatacaktır” dedi.
BEYAZ, EKONOMİK ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKTİ
Türkiye Eczacılar Birliği heyetinde 3 dönem yer alan eski oda başkanı M. Emin Beyaz da, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirtti. Şayet böyle devam ederse, bir önceki kongrede de sizlere hitap edip söylediğim üzere, bir bizden kaynaklı sorunlar bir de elimizde olmayan sorunlar var. Geçen sene buradan size hitap ettiğim zaman dolar 6 TL civarıydı, benzin 4 TL, kiralar da çok daha ucuzdu. Şimdi ise insanlar üniversiteye çocuğunu gönderecek parayı bulamıyor. Eskiden bir evde bir işçi, bir memur var iseydi, çocuğunu da okutabiliyor, maaşından arta kalanıyla bir eve de yazılabiliyordu ve geçinebiliyordu. Biz eczacıların ise inanın 10-15 veya 20 civarında bir reçete karşılaması olduktan sonra, o reçetelerin ederiyle sağlayabiliyordunuz. Çünkü kar marjı yüksek, gelen para da kıymeti bakımından idare edilebilecek boyuttaydı” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok