
"İnsanlar Resullullah'ın rahmet ve bereketine muhtaçtır"
Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde (Sinânê) Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Batman Köy-Der tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.
Etkinlik sonrası duygularını paylaşan katılımcılar, Peygamber Sevdalıları Platformu ile Köy-Der'in hayırlı çalışmalarından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.
Köylerinde Kutlu Doğum etkinliği yapılmasının kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen Fatihe Zengin, "Elhamdülillah, her sene bu ayda Hz. Muhammed'in veladetini kutluyoruz. Bugün Müslümanların birliği, adalet ve hak için burada toplandık. Kâinatın Rabbi Hz. Muhammed'i bize rehber olarak göndermiş. Müslümanların huzuru için Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzel etkinliklerdir." dedi.
Hz. Muhammed'in kutlu doğumu için köy meydanında toplandıklarını ifade eden Fikret Özok, "Her yıl köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği tertipleniyor. Bu etkinliklerle mutlu oluyoruz. Müslümanların uyanışı için etkileyici bir çalışma, çok mutlu oluyoruz. Tüm köylüler her yıl Hz. Muhammed'in Kutlu Doğum etkinliği yapılmasını istiyor. Kızlarımız, gençlerimiz, ihtiyarlarımız hepimiz çok memnun oluyoruz." şeklinde konuştu.
"Kurtuluş ancak Hz. Muhammed'in rehberliğiyle mümkündür"
Her yıl köylerinde Kutlu Doğum etkinliği olduğunu ve bunun aralıksız devam etmesini istediklerini belirten İbrahim Seven, şunları söyledi: "İnsanlar bugün Resullullah'ın rahmet, şefkat ve bereketine muhtaçtır. İnsanlarımız Kutlu Doğum programlarına gelirlerse inanıyorum ki Resulullah'ın rahmet, bereket ve şefkati tekrar gelecek. Kurtuluşumuz Resulullah iledir. Kutlu doğumların tertip edilmesine vesile olan insanlardan Allah razı olsun. İnsanların kurtuluşu ancak Hz. Muhammed'in rehberliğinde ve önderliğinde mümkündür. "
Böylesi günleri nasip eden Allah'a şükreden köyün yaşlılarından Münevver Sıcaközül ise "Allah Hz. Muhammed'i amirimiz yapmış. Allah tüm Muhammed ümmetini aziz etsin. Hz. Muhammed'in ümmetini hidayet etsin. Zülüm altından çıkarsın inşallah. Allah bizleri Kur'an ve Hz. Muhammed'in şefaatinden mahrum etmesin. Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzledir. Ama yeterince salavat getirsek yeterdir. Kutlu Doğum alanlarında Peygamberin ruhuna salavat getirmemiz yeterlidir. Bu etkinliği tertip edenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp,
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok