
AÖL kayıt işlemleri başladı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 9 Ocak itibariyle başladığı belirtildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaptığı açıklamada, "Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kayıtlar ile ilgili olarak Açık Öğretim Lisesi'nin http://aol.meb.gov.tr/ yayınlanan kılavuzlar doğrultusunda kayda gelen öğrencilerimizin kayıtları yapılacaktır. Kılavuzlarda; ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri 9-31 Ocak 2019, mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme ise: 1-6 Şubat 2019 olarak belirlenmiştir. Halk Eğitimi Merkezimize bağlı olarak faaliyetlerin yürütüldüğü Açık Öğretim Bürosunda belirtilen tarihlerde öğrencilerimizin kayıtlarını yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır." dedi.
İlk defa kayıt yapacaklar için kılavuzda belirtilen evraklar ile birlikte müracaat etmeleri gerektiğini belirten Kurtaran, "Öğrencilik durumu 'silik, donuk veya aktif' olan eski öğrencilerimizin ise sınavlara girebilmeleri için kayıt yenile işlemlerini gerçekleştirmeleri zorunludur. Öğrencilerimizin yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri sonrası durumları sistem üzerinde 'aktif' hale geldikten sonra iletişim bilgileri ile sınava girmek istedikleri 'ili' mutlaka güncellemeleri gerekmektedir. Okuma - yazma sayısının kampanyalar ve çeşitli aktivitelerle giderek düştüğü, okuryazar oranın yükseldiği ilimizde farklı nedenlerden dolayı okula gidemeyen vatandaşlarımız için iyi bir fırsat olan Açık Öğretim sisteminin aktif bir şekilde kullanılmasını önemsiyoruz. Batman merkez Pınarbaşı Mahallesi, Zübeyde Hanım İlkokulu arkasında bulunan Halk Eğitim Merkezi Açık Öğretim Bürosunda kayıtlar yapılmaktadır. Öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihlere dikkat etmeleri gerektiğini ifade etmek isterim." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 02RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 03EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 04ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
- 056 AYDA 14 BİNİN ÜZERİNDE EVDE SAĞLIK ZİYARETİ
- 06AYAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 07SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
- 08Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 09BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 10AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 11BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 12BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 13TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 14Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 15KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
Henüz Yorum yok