
BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ENERJİ PROJELERİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN ENERJİ PROJELERİ
GAP Destekli "Hassas Tarım Sistemleri ve Tarımda Enerji Verimliliğinin Teşvik Edilmesine Yönelik Eğitim, Bilinçlendirme ve Mentörlük Desteği" Projesi Kapsamında değerlendirme ve kapanış programı düzenlendi.
Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş’in katıldığı programda proje sunumları yapıldı. Batman Üniversitesi Enerji Koordinatörlüğü öncülüğünde yürütülen “Hassas Tarım ve Tarımda Enerji Verimliliği” başlıklarıyla proje sunumları gerçekleşti. Batman Valisi Ekrem Canalp’ın onur konuğu olarak katıldığı program,Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, proje ile ilgili sunumlar yaptı.

Açılış konuşmasında; hassas tarım, enerji verimliliği ve yerli-millî kaynakların kullanımının ülkemizin en önemli politikalarından biri olduğuna değinen Rektör Demir; Batman Üniversitesinin Tarım alanındaki ar-ge projeleri için TÜBİTAK, GAP ve BAP araştırma geliştirme desteklerinden faydalanmak amacıyla çalışmalar yapmış olup Üniversite-Sanayi İş Birliği çatısında ise KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri almaya hak kazandığını söyledi. Tarım alanında tüketilen enerjinin verimli kullanılması ile millî kaynakların dışa aktarılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiği ve daha uygun maliyetli bir üretime olanak sağlandığını ifade eden Rektör Demir; “Bu vesile ile dünyanın yöneldiği yerde Ülkemizin üretimini geliştirmek ve bölgesel kalkınmayı katkı vermek amacıyla Üniversitemizce enerji alanında üç ayrı proje başlığı altında yürütülen çalışmalarımıza hassas tarım sistemleri ile tarımda enerji verimliliği projesini de ekledik. Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Program kapsamında ‘Enerji’ alanında ihtisaslaşmasının ardından yürüttüğümüz projeleri “Enerji Vadisi”, “Enerjide Yeni Trendler” ve “Enerji ve Sanayi” temasıyla 2025 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.
GÜNEŞ, ÇİFTÇİMİZİ BİLİNÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR
Hassas Tarım ve Enerji konulu panelde konuşan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş yaptığı konuşmada, pamuk, mercimek, buğday, mısır gibi çeşitli ürünler elde ettiklerini ancak hedeflenen rekolteyi elde edemediklerini, Üründe verimlilik, enerjinin verimli kullanılması ve hassas tarım uygulamaları konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Güneş, ''Batman için özellikle fıstık çok önemli. Türkiye’deki en güzel fıstık bu coğrafyada yetişmektedir. Ancak fıstık yetiştirirken ilimizdeki ürün çeşitliliğini de korumamız gerekiyor. Bağcılık, seracılık ve hububat ürün çeşitliliğimizin en önemli unsurlarıdır.Mezrone üzümü Batman Ticaret Borsasının gayretiyle coğrafi işaret olarak tescil edildi. Özellikle Sason ve Gercüş ilçelerinde üzüm yetiştiriciliğinin desteklenerek üreticinin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Ticaret Borsası olarak ilimizde tarım için elimizden geleni yapıyoruz. Üniversitemizin düzenlediği bu programın çok yararlı olduğu düşünüyorum. Üniversite çatısı altında yapılan bu toplantıların devam ettirilmesini temenni ediyorum” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok