"İluh Deresi'nde ıslah çalışmaları sürüyor"
Batman'da 2 köy ve 12 mahalleden geçerek Batman Çayı’na akan ve daha önce bazı ölümlü vakaların yaşandığı İluh Deresi ve çevresinde yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
İluh Deresi'nde 2006 yılında yaşanan taşma sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Belediye Başkan Vekili Aksoy, söz konusu derede ıslah çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Aksoy, "İluh Deresi'ne DSİ, üç aşamalı bir çalışma yürüttü. Birinci bölümde dere ıslah çalışması yapıldı, ıslah çalışması devam ediyor. Diğer iki bölümün ihalesi yapıldı. İluh Deresi’nin sağında ve solunda, 50 ila 120 metre genişliğinde bir bant oluşturulacak. Bu bandı yeşil alan olarak düşünüyoruz. Burada bir takım alanlar kamulaştırılmış. Bir takım alanlarda da afet idaresi bir takım evler yapmış. DSİ’nin yaptığı kamulaştırmalar var. Belediyenin yaptığı kamulaştırmalar var. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait olan alanlar var. Buralarla ilgili sayılaşma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Derenin ıslahıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla irtibata geçtiklerini aktaran Aksoy, gelecek hafta içerisinde bakanlıktan bir heyetin konuyla ilgili olarak kente geleceklerini söyledi.
"İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız"
Aksoy, "Bu alanlarda gerekli kamulaştırmalar yaparak, oralarda yaşayanları da mağdur etmeden konutlardan temizleyerek yeşil alana çevireceğiz. Dereye de Batman Çayı'ndan su pompalayarak etrafı yeşil, içinde sosyal park ve sosyal alanların bulunduğu bir alan haline getireceğiz. En kısa zamanda İluh Deresi'ni Batmanlıların hizmetine sunacağız." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 02VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 03Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 04Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 05Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 06HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 07Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 08DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 09GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 10ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 11ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 12TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 13Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 14“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 15KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok