Emniyet’ten ‘Narko Gençlik’ eğitimi
Batman Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği personeli tarafından, gençlere madde kullanımına karşı mücadelede farkındalık kazandırmak amacıyla “Narko Gençlik” eğitimi verildi. Batman Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen programda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği’nden Narko Rehber Polisleri tarafından madde bağımlılığının zararları konusunda bilgilendirmeler, sinevizyon ve kısa film gösterimleri yapıldı. Uyuşturucu kullanımının genel olarak merakla başladığına dikkat çeken Narko Rehberler, uyuşturucuya başlama nedenlerinden birinin de merak etkisinin olduğunu söyledi.
Narko Rehberler, ”Bir kişi madde kullanımına ilk başladığı zaman içerisinde bir merak duygusu vardır ve korkuyla başlar. İlk başladığı an itibariyle, merak-korku olayını geçtikten sonra, ilk anda pişmanlık duygusu yaşar. Dolayısıyla pişmanlık duygusuyla birlikte kişiden çıkan Bir daha asla içmeyeceğim kelimesidir. Ancak madde artık öyle bir hale geldi ki, kişinin bir kere dahi kullanımı dahi kişiyi madde bağımlısı yapıyor. Bizim burada bir kez dahi şansımız yok.
Madde bağımlılığı hiçbir zaman irade ile ilgili bir konu değildir” dediler. Madde bağımlılarına dikkat çeken eğitimciler, madde bağımlısı olan bir kişinin beyninde de yüzde 40 oranında küçülmenin meydana geldiğine dikkat çekerek tedavilerinin de ancak ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde yapıldığını söylediler.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 02FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 03BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 04TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 05TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK
- 06HABİZBİNİLİLERDEN, KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
- 07YENİ ARAÇLAR, HİZMETTE YENİ KOLAYLIK
- 08Batman Medical Point’ten 8 Mart’ta kadın sağlığı farkındalık paneli
- 09BATI YAKASI İÇİN YENİ ULAŞIM HATTI
- 10TRAFO YATIRIMLARI HIZLANIYOR
- 112026 İKİNCİ DÖNEM HİBE BAŞVURULARI AÇILDI
- 12ANKARA’DA VEFA GECESİ
- 13YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ RADAR DÖNEMİ
- 14STM’LER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 15BAKAN YARDIMCISI EMİNOĞLU, VALİ CANALP’I ZİYARET ETTİ




Henüz Yorum yok